Sörenstam: ”Hela Sverige är stolta”

1 av 2 | Foto: TT
Sörenstam
SPORTBLADET

TROON. Henrik Stenson bröt förbannelsen.

Nu hyllas ”Iceman” av Annika Sörenstam.

– Hela Sverige är stolta, säger legendaren till Sportbladet.

Rysarduellen mellan Henrik Stenson och Phil Mickelson – en av de fräckaste duellerna i modern majorhistoria – fick ett perfekt slut.

Henrik Stenson kammade hem segern och blev den första svenska herrspelaren någonsin att vinna en major.

– Det kändes som det var min tur nu. Den här (förbannelsen) har funnits där länge, så det är en ära att få stå här med pokalen, säger den nyblivne mästaren.

Hyllningar strömmar nu in från alla hörn och kanter – kanske framförallt från de som själva är eller har varit involverade i sporten.

Kommer lyfta golfen

Samtliga före detta storspelare som Sportbladet pratat med är överens om att den historiska titeln kommer lyfta hela den svenska golfen.

Även Annika Sörenstam – Sveriges största golfstjärna genom alla tider med hela tio (!) majortitlar under bältet – tror att det kan bli en så kallad ”ketchup-effekt”.

– Jag hoppas att det har en positiv effekt. Det är viktigt att ha förebilder och stjärnor för att kunna växa och utveckla golfen. Vi håller tummarna att den nästa generation blir inspirerade och laddade efter Henriks presentation, säger hon till Sportbladet.

”Hela Sverige är stolta”

on följde – som så många andra – dramat på Royal Troon i går och gläds förstås med Stensons succé.

– Jag var väldigt glad när jag såg honom ta hem segern. Så roligt för honom att äntligen kunna vinna en major. Han har tränat mycket, så det förtjänar han.

Har du någon hälsning till Stenson nu?

– Jag har redan skickat honom en personlig hälsning. Men jag hoppas att han njuter och firar ordentligt. Det är han verkligen värd. Hela Sverige är stolta över honom, säger Annika Sörenstam.

ARTIKELN HANDLAR OM