Hitchcock: ”Spelade som vi ska spela”

SPORTBLADET

Efter att ha blivit nollade i två matcher kom revanschen

Foto: TT
Troy Brouwer firar sitt mål.

PITTSBURGH. Det blev utklassning i Sharktank i San Jose inatt igen.

Men det var helt överraskande St. Louis Blues som stod för krossen den här gången.

Efter att ha blivit nollade två matcher i rad gjorde de plötsligt sex mål på hajarna och utjämnade därmed den västra konferensfinalen.

– Vi fick vad vi förtjänade, säger San Jose-coachen Pete DeBoer efter 6-3-förlusten

Snacka om scenförändring.

St.Louis hade inte gjort ett mål på sju perioder inför den fjärde konferensfinalen i Sharktank och såg ut att vara på väg att bli slukade av hungriga San Jose-hajar.

Men plötsligt vände bluesmännen bara på steken, spelade ut sina motståndare lika grundligt som de själva blev utspelade två dygn tidigare , pangade in sex fullträffar och såg med en tung 6-3-seger till att utjämna matchserien.

– Vi spelade äntligen den hockey vi varit bekväma med hela året och visste att vi måste återvända till för att ha en chans, säger målskytten Troy Brouwer till tv-kanalen NBC.

– Det handlar om att få ner puckarna djupt i motståndarzonen och nita oss fast där nere och ”grinda” och se till att deras backar får det jobbigt.

”Gillar våra chanser”

Coachen Ken Hitchcock är inne på samma linje.

– Det här var ett stort steg i rätt riktning. Vi spelade som vi ska spela och om vi fortsätter längs den här vägen gillar jag våra chanser, säger han.

Han påpekar också att målvakten Jake Allen, som för första gången i årets slutspel fick förtroendet från start istället för hyllade Brian Elliott, var en gigant.

– Han är en tävlingsinriktad ”son of a gun” och gav oss just den extra gnista jag hade hoppats på, heter det.

Kollegan i San Jose, Pete DeBoer, är av förklarliga skäl mindre nöjd.

– Vi gjorde en dålig match och fick vad vi förtjänade, tycker han.

– Men vi har haft ett par kvällar av den här sorten tidigare i slutspelet och alltid svarat upp på rätt sätt i matchen därpå. Jag räknar med samma reaktion nu.

Alex Steen och Magnus Pääjärvi – som återigen lovordades av sin coach – stod för varsin assist för Blues och Melker Karlsson tillskrevs ett av hemmalagets mål.

Närmast fortsätter den västra konferens-finalen – som från och med nu är en bäst-av-tre-duell – med ett drama i Scottrade Center i St Louis natten till tisdag. Fakta: NHL-slutspelet

Pittsburgh–Tampa Bay, 2–2 i matcher (nästa match söndag, Pittsburgh)

St Louis–San Jose, 2–2 i matcher (måndag, St Louis)

ARTIKELN HANDLAR OM