Sjöström enkelt vidare från försöken

SPORTBLADET

Till semifinal i 100 meter frisim

Foto: Sjöström tävlar flitigt som vanligt.

Sarah Sjöström kunde enkelt ta sig vidare från försöken medan Petter Fredriksson skrällde sig vidare till semifinal.

Det blev resultatet av dagens försök på EM i London.

– Det är inte lätt att simma 100 meter fritt, säger Sarah Sjöström till TT.

I går imponerade Sarah Sjöström på 50 meter fjäril och hade den bästa tiden i försöken och den näst bästa tiden i semifinalen. På dagens 100 meter frisim kunde hon kontrollerat ta sig vidare till semifinal via en tid på 54,04 - vilket var den fjärde bästa tiden i försöken. Det sedan nederländskorna Ranomi Kromowidjojo och Femke Heemskerk samt danskan Jeanette Ottesen haft bättre tider.

– Det är typ en av tio gånger som 100 frisim känns bra. Det är mjölksyredistansen. Det är inte lätt att simma 100 meter fritt, framför allt när man inte är toppad, säger Sarah Sjöström till TT.

Två vidare på 100 meter bröst

Dagens stora svenska skräll stod istället Petter Fredriksson, 19, för. Då han tog sig vidare till semifinal på 200 meter medley. Det sedan han sänkt det svenska juniorrekordet med två sekunder och slagit sitt eget personliga rekord med fyra sekunder, då han simmade in på 2,01,84.

Övriga svenskor som tog sig vidare från försöken var Sophie Hansson och Vilma Ekström, vilka båda avancerade till semifinal på 100 meter bröstsim.

Sverige till final

– Det kändes enormt tungt, jag hoppas på att få bättre flyt till eftermiddagens semi. Det kan ju vara så, att man känner sig tyngre på morgonen, säger Sophie Hansson till TT.

På 4x100 meter medley avancerade Sveriges mixed-lag till final med den tredje bästa tiden i försöken. Noterbart är att Magdalena Kuras saknades i det svenska laget. Det sedan hon blivit sjuk och lämnat mästerskapet. Förutom lagkappen skulle Kuras även ha simmat 50 meter fritt samt 50 och 100 meter rygg.

Finalen på lagkappen kommer att avgöras under tisdagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM