Sävehof i final för elfte året i rad

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Sävehof vände underläge till vinst och finalplats.

Nu kan Sävehof ta sitt åttonde raka guld.

Men Sävehofs hjälte föll till marken i firandet.

3-1 i matcher, så slutade semifinalserien mellan Sävehof och Lugi. Inför dagens fjärde möte var Lugi pressade till vinst. Men hemmalaget orkade inte hela vägen. Nu ställs Sävehof mot Skuru i en kamp om SM-guldet för tredje året i rad.

Låg under i halvtid

I halvtid ledde hemmalaget Lugi med siffrorna 12-10. Lugi höll ledningen med ett par bollar en bit in i andra halvlek, men precis som i förra matchen växte de regerande mästarna. De bröt ner sitt motstånd med en större trupp och mer rutin. De orkade mer och viktiga spelare klev fram när det behövdes som mest.

– Vi sa att vi ska fortsätta med det vi tror på och det har gått bra hitils. Vi ska fortsätta springa och trötta ut dem vilket vi lyckades med, säger Sävehofs Emma Ekenman-Fernis. 

Föll till marken

Emma Ekenman-Fernis hade en stor del i att hennes Sävehof vände och tillslut vann med siffrorna 23-25. Det var hon som satte spiken i kistan med det mentalt viktiga 25 målet.

– Det kändes riktigt skönt, nu är det klart, nu är det SM-final, säger Emma Ekenman-Fernis. 

Mitt i allt föll Ekenman-Fernis till marken efter att ha anslutit till sina firande lagkamrater . Men hon var snabbt uppe igen.

– Det var någon som knuffade en spelare så jag fick bakhuvudet på näsan, men det är ingen fara, säger Ekenman-Fernis.

Finalrepris

De två tidigare finalerna mellan Sävehof och Skuru har slutat med seger för Sävehof. Nu har de chans att ta sitt åttonde raka guld i sin elfte raka final.

– Det känns riktigt skönt nu såhär efter, säger Ekenman-Fernis.

Finalen spelas den 22 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll