Tv-profilens galna schema

SPORTBLADET

CL-final och F1-tävling – på tolv timmar

En Champions League-final och en F1-tävling – inom loppet av tolv timmar.

Det är Frida Nordstrands schema i helgen.

– Men det blir inte så glamouröst den här gången, en gång fick jag åka helikopter mellan ställena, säger Viasatreportern.

Frida Nordstrands helg är minst sagt späckad.

På lördag klockan 20.45 smäller det på San Siro i Milano. Real Madrid mot Atletico Madrid i Champions League-finalen. Därefter följer segerjubel, prisceremoni och lång väntan för journalisterna i jakten på kommentarer från glada CL-vinnare och besvikna finalförlorare.

– En finalkväll tar extra lång tid, så det blir en sen kväll, säger Frida Nordstrand till Sportbladet.

”Flög helikopter mellan ställen”

Bara drygt tolv timmar efter att kamerorna släckts kommer Frida Nordstrand på nytt dyka upp i tv-rutan – i Frankrike.

Då drar nämligen sändningen av Formel 1-tävlingen i Monaco igång.

– Det kommer att bli väldigt precist, Jag kommer nog springa in till F1-depån, köra programmet och inte hinna prata ihop mig med experterna. Så det blir en sändning lite på uppstuds, säger Nordstrand till Sportbladet. 

Viasatreporterns schema mellan Champions League-finalsändningens slut och F1-tävlingen i Monacos start är milt sagt speciellt.

– Jag kommer förmodligen åka till hotellet, sova några timmar innan en bil hämtar mig och en dansk kollega. Därefter åker vi bil från Milano till Nice, checkar in på ett hotell, slänger in väskorna och tar tåget till Monaco. Därefter kan det bli vespa till F1-depån, tidigare år har Eje Elgh hämtat mig med en vespa, säger Nordstrand med ett skratt.

Resan går dock inte att jämföra med upplevelsen 2013.

– Det blir inte så glamouröst den här gången, den gången när finalen spelades på Wembley fick jag åka flyg och helikopter mellan ställena, innan jag till sist tog en vespa fram till starten. Så jag har gjort den här svängen några gånger förut.

CL-finalen är favoriten

Och även om det är två högtidsstunder för fotboll- respektive Formel 1-älskarna så har Nordstrand sin favorit klar.

– Det är ändå Champions League-finalen, den man jobbat för egentligen hela året när man varit med alla omgångar. Jag älskar F1-cirkusen, men Monaco är inte min favorit. Det är väldigt pampigt och mycket kändisar, men det är väldigt svårjobbat. I min värld där jag befinner mig för att jaga intervjuer är allt annat folk mest i vägen, säger Nordstrand med ett skratt. 

ARTIKELN HANDLAR OM