”Som en 22-åring som precis börjat i NBA”

SPORTBLADET

Jerebko tillbaka efter skadan – då vann Boston

BOSTON. Jonas Jerebko gjorde comeback efter att ha missat tre matcher.

Då hemmaslog Boston Celtics Orlando – och svenskens skadekänning var som bortblåst.

– Mina fotleder ser ut som en 22-årings, säger 29-åringen till Sportbladet.

Jonas Jerebko stod för sin poängbästa insats den här säsongen när han gjorde 17 mot Indiana Pacers för en vecka sedan.

Men efter matchen fick svensken känning i ena hälsenan och tvingades stå över tre matcher. När Boston Celtics tog emot Orlando Magic hemma i TD Garden på måndagen var svensken tillbaka.

Jerebko byttes in med två och en halv minut kvar av den första perioden och fick en hel del speltid.

– Jag kom inte direkt in i någon rytm, men det kändes helt okej. Vi vann och vi har haft problem med Orlando innan så det var skönt att vinna. Det är huvudsaken nu när det börjar närma sig slutspel för att behålla vår plats. Det kändes väl inte jättebra, men en vinst är en vinst, säger han.

”Var ingen skön känsla”

Boston hade kontroll på läget matchen igenom och vann till slut med 107-96. Jerebko lämnade planen poänglös men stod för fem returer, en assist och en block på sina 19 minuter.

När Sportbladet träffade svensken i omklädningsrummet efter matchen hade han ingen skadekänning.

– Jag kände inte av det alls. Jag har gjort en MRI och det var inga problem alls. De sa att mina fotleder ser ut som en 22-årings som precis börjat spela i NBA så det lät ju bra. Det kändes skönt att få veta det, säger Jerebko som förmodligen haft en överansträngning.

– Vi tränar mycket och spelar mycket så det är sådant som kan hända. Jag brukar spela igenom det men det var ingen skön känsla så jag ville inte försöka. Men i dag var det inga problem alls.

Varför vinner ni i dag?

– Jag tycker att vi spelar stabilt. Vi hade lite skottlägen som vi missade och de satte tuffa skott. Jag tycker bara att vi är ett bättre lag än dem.

Redan på onsdag väntar en ny viktig match för Jerebko då Boston ställs mot Toronto som ligger precis före Celtics i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM