Stjärnorna stoppas från landslaget

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VM-medaljörerna Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppas från landslaget.

Men förbundskapten Ulrika Sandmark vill inte berätta varför.

– De är inte avstängda, men de tas till vidare inte ut, säger hon till DN.

Michelel Coleman, tv, och Jennie Johansson är två av svenska landslagets mest meriterade.
Foto: TT
Michelel Coleman, tv, och Jennie Johansson är två av svenska landslagets mest meriterade.

Jennie Johansson och Michelle Coleman kommer inte att delta i kortbane-VM i Kanada. Enligt Dagens Nyheter stoppas VM-medaljörerna från landslaget.

Förbundskapten Ulrika Sandmark vill dock inte berätta varför.

– Jag vill inte kommentera det. Vi sköter det här internt. Det är en process som pågår och den känns bra. De möten som vi har haft har varit bra och utvecklande, säger hon.

”Klart det är tråkigt”

Johansson och Coleman får fortfarande träna på NEC, nationella elitcentrat på Eriksdalsbadet, men hur länge de blir borta från landslaget är oklart.

– Det har varit olika saker som har lett fram till det här, där vi också har haft olika uppfattningar, men nu vill vi lägga det här bakom oss, säger Michelle Coleman och Jennie Johansson till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Det är klart att det känns tråkigt men vi fortsätter med våra satsningar och väljer att blicka framåt och anpassa oss till situationen.

Både Johansson och Coleman var med under OS. Johanssons främsta merit är ett guld på 50 meter bröstsim från VM i Kazan. Hon var även med och tog silver på 4x100 meter medley precis som Coleman.

Publicerad: