Dilemmat inför svenska medaljjakten

avSimon Bank

Foto: Jessica Gow/TT

KÖPENHAMN. Vi har ett svenskt damlag i finalen på 4x50 medley.

Men vilket svenskt damlag har vi i finalen?

– Det blir spännande att se hur laget blir, säger Sara Junevik.

Vidare som sjunde lag, efter ett försök där den största dramatiken var en knagglig växling mellan rygg- och bröstsim – en trygg morgonsimning av det svenska laget räckte för att säkra en finalplats.

Michelle Coleman tog över lagmammarollen, Hanna Rosvall öppnade lite försiktigt på ryggsimssträckan, Sophie Hansson var trött efter ett tidigare försökslopp på 200 meter bröstsim, så roligast var att se att junioren Sara Junevik fortsätta prestera i sitt fjärilssim (25,54).

– Det är jätteskönt. Känslan i vattnet var jättebra, det blir spännande att se hur laget blir i eftermiddag, säger hon.

”Vi har ett starkt lag”

Jo, det finns ju onekligen lite möjligheter att vaska om i laget.

Förbundskaptenen Ulrika Sandmark ska skicka in Sarah Sjöström, förstås, på antingen frisimssträckan eller fjärilssträckan. Michelle Coleman kan simma ryggsim. Hanna Rosvall lär få tufft att behålla sin plats. Louise Hansson kanske vill avsluta sin vecka med ett finalrace? Och ska man verkligen peta en konstant levererande Sara Junevik?

Ni tog medalj i frisimslagkappen, kan det bli likadant i kväll?

– Man kan ju hoppas, säger Michelle Coleman. Det vore kul. Sophie tog medalj på 50 meter bröstsim, vi har ett starkt lag men är inte ensamma om det. Vi kanske gör en ”outside smoker”, från en kantbana…

ARTIKELN HANDLAR OM