Skrällen: Sjöström utslagen i semifinalen

avSimon Bank, Simon Norberg

SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Målet var att simma åtta finaler, att jaga åtta medaljer.

Chockartat nog missade Sarah Sjöström den allra första.

– Vad var detta?!, utbrister Staffan Lindeborg i SVT.

Foto: TT
Sarah Sjöström tror inte sina ögon.

Sarah Sjöström tog sig enkelt vidare från försöken i 50 meter fjäril tidigare i förmiddags när hon blev trea på tiden 25,47.

– Det handlar bara om att spara så mycket energi jag kan, det gör inget om jag går till final som sjua på hundra fritt, så länge som jag har krafter kvar till finalen på 50 fjäril, sa Sarah Sjöström efter försöksheaten i förmiddags.

Men i semifinalen åkte storfavoriten ut. Om hon försökte spara sig eller bara råkade ut för karriärens värsta låsning är ännu oklart, men klart är att EM:s största skräll redan är ett faktum.

Chock i arenan

Sjöström slog in i kaklet som sexa i sitt heat, två hundradelar från avancemang och chocken var stor i Royal Arena, Köpenhamn.

Sarah Sjöström kommer därmed inte att simma någon final, med mindre än att någon av de andra stryker sig. Hon slutade nia i semifinalen, på smått katastrofala 25,80. Faktum är att hon bara var fem hundradelar ifrån att vara näst bästa svenska, slagen av junioren Sara Junevik (som slutade tolva).

– Vad var detta!? Det här är fullständigt oväntat, utbrister Staffan Lindeborg i SVT.

Nederländskan Ranomi Kromowidjojo vann heatet.

– Dels blir hon (Sarah) väldigt lång på slutet, gled väldigt mycket. alldeles för lång, säger expertkommentatorn Lars Frölander.

Till final var det två hundradelar för Sarah Sjöström, som får ägna resten av kvällen åt att ta revansch för karriärens märkligaste misslyckande hittills.

▪▪▪

Första revanschen kom på 100 fritt där storstjärnan blev trea på 52,65 och är klar för final, men hade bara sjätte bästa tid.

Här är Sjöströms alla världsrekord 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM