Mejla

Lasse Anrell

Det är inte nog, Tiger

Publicerad:
Uppdaterad:

Anrell: Han pratar om "infidelity" och "hiatus". Men ordet han borde ta i sin mun är sexmissbrukare.

ohållbart ”Alla insåg att Woods nu riskerade att inte bara vara slut som äkta man utan också som golfspelare och sponsringsbart varumärke för all framtid”, skriver Lasse Anrell.
Foto: Foto: AFP
ohållbart ”Alla insåg att Woods nu riskerade att inte bara vara slut som äkta man utan också som golfspelare och sponsringsbart varumärke för all framtid”, skriver Lasse Anrell.

På sjunde dagen erkände han.

På sjunde dagen insåg han att allt var över.

Jag tror inte att det räcker, Tiger.

Situationen i går blev på nytt ohållbar.

När publicitetslavinen rullade vidare och nu utökades från att omfatta alla älskarinnor och strippor till en massa besök hos prostituerade insåg nog alla att det här snart höll på att ta Tiger Woods till vägs ände.

Han verkar ha haft hundra älskarinnor och när det inte räckte gick han tydligen till bordellmamman Michelle Braun i Hollywood med 60 000 dollar på fickan och de tog slut snabbt bland alla kvinnor, skrev USA-media i går.

På sjunde dagen...

Jag tror alla insåg att han nu riskerade att inte bara vara slut som äkta man utan också som golfspelare och sponsringsbart varumärke för all framtid.

En miljard låg i potten.

Woods värde varade inte längre. Det insåg nog alla.

Där stod vi i natt när ett diskret litet meddelande med en namnteckning – ett tänkt tecken för ärlighet och pålitlighet (sic!) – prydde världsnyheten.

Och i den 2009 års nya ordlista som vi tvingas lära oss nu av Tiger Woods infann sig alltså ett nytt ord i går. Hiatus.

Eller kanske två.

Lite finare, lite mindre vulgärt

”Infidelity” kallade han det han ägnat sig åt under många år, när han skrev på sin hemsida. Otrohet, skulle kanske andra sagt. Cheating, en tredje.

Infidelity, sa Tiger.

Lite finare, kanske. Lite mindre vulgärt.

Och så sa han ”hiatus”.

Ett ord som jag antar att Tiger aldrig någonsin skulle använt på samma sätt som han naturligtvis aldrig själv använt tidigare ord från den här krisen som ”transgressions” eller ”synd”.

Hiatus betyder allt från ”spricka” till en ”a break or interruption in the continuity of a work, series, action.” enligt mina nattliga ordlistor.

Det sista låter som sånt vi som ägnar oss åt sport skulle kalla time out.

Men Tiger pratar in sportspråk längre. Han pratar PR-språk, han befinner sig mitt ute i den advokatöken och PR-ocean där man ännu inte kan kalla en sak vid dess rätta namn utan tror att en transgression kan dölja mer än den avslöjar.

Säg Time Out, Tiger.

Säg Jag-Tar-Time-Out.

Jag har ett förslag på ett annat ord som jag tycker att du ska införliva i din lilla ordlista.

Jag tror nämligen inte att det här räcker,

Tiger.

Ditt meddelande i natt var för dåligt.

Jag tror inte att det räcker att säga att man tar en hiatus.

Jag tror att du måste utöka ditt ordförråd ytterligare.

Och jag tror att du måste göra det offentligt.

Jag tror att det ordet vi saknar är ”sexmissbrukare”.

S-E-X-M-I-S-S-B-R-U-K-A-R-E, Tiger.

Om du om några dagar, eller kanske om bara några timmar, det kanske är så bråttom, går ut och kompletterar din hiatus, din bön om förlåtelse från Elin och barnen och alla andra som du sårat, med en insikt om att du är en sexmissbrukare skulle det nog hjälpa.

Behandling krävs

Och framförallt, Tiger, säg så här:

– Jag ska gå i behandling för mitt sexmissbruk. Jag inser att det är en sjukdom och att det riskerar att förstöra mitt och min familjs liv och jag ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur det här.

Jag kan hjälpa dig på traven lite mer, Tiger.

Satsa några av dina miljoner på en snabböversättning av den alldeles nya och alldeles utmärkta svenska boken ”Casanovas Kvinna”, skriven av Åsa Hellberg. Den borde läsas högt av dig, Tiger för Elin eller kanske tvärtom; av Elin för dig, Tiger.

Ord för ord. Sida för sida.

Eller låt svärmor läsa, om det blir för jobbigt.

Brutalt bra bok

Åsa Hellberg – nästan lika vacker som Elin Nordegren/Woods – berättar om sin mans sexmissbruk och om hur hon gjordes till medberoende i ett sjukt förhållande.

En brutalt bra bok.

En skakande läsning för män och kvinnor.

Boken borde blixtöversättas, läsas av alla spelarfruar i all världens sporter, överallt.

Tiger slutar på obestämd tid.

Time out.

Golfen sörjer men jag tror också att golfen andas ut.

Sporten var knappast mogen för en mediacirkus kring en av historiens största sexmissbrukare som också skulle försöka spela golf.

Inte på mycket, mycket länge.

Inte på en hiatus, minst.

Av: Lasse Anrell

Publicerad: