Nico Rosberg snabbast i Monaco

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Nico Rosberg.
Foto: AFP
Nico Rosberg.

Nico Rosberg är fredagsmästare 2009 – men i Monaco är han torsdagsmästare.

Återigen var Williamsföraren träningssnabbast.

I Monaco sker träningen traditionsenligt på torsdagar istället för fredagar och återigen var det Williamsföraren som var snabbast. I Monaco, där han också bott i nästan hela sitt liv, trivs han ypperligt. Han körde ett varv på 1.15,243 (45 varv), vilket var klart snabbare än vad Brawns Rubens Barrichello hade som bästa tid i förmiddags 1.17,189.

– Enligt tradition är vår bil snabb i Monaco och jag tror att vi kan vara riktigt bra där i år, säger han till motorsporttotal.

– Spanien var inte enkelt för oss, men jag tror att vi löst de problemen.

Många hade problem

Näst snabbast på den andra träningen var Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, som vann i fjol (+0,202/35 varv). Därefter kom Brawns båda förare Rubens Barrichello (+ 0,347/41 varv) och Jenson Button (+ 0,531/36).

Intressant var att det inte var någon krasch under träningen, vilket annars är lätt hänt i Monaco, men att flera bilar hade problem med motorerna. Sebastian Vettel, Red Bull, var tvungen att vänta i 25 minuter innan han kunde köra sitt första varv, men eftersom hans motor ändå skulle bytas den här helgen är det inget större problem. Värre är det för BMWs Robert Kubica som kunde se ett gigantiskt rökmoln i backspegeln och även om hans teamkollega Nick Heidfeld inte hade några tekniska problem så var han 17 man, nästan två sekunder efter täten.

Under fredagen är det ledigt i Monaco, men teamen träffas för att diskutera nästa års reglemente.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN