Wozniacki utslagen

Nattsvart nordisk dag i Wimledon

Slutspelat för Wozniacki.
Slutspelat för Wozniacki.

Först Robin Söderling, därefter Caroline Wozniacki.

För nordisk tennis blev måndagen nattsvart.

Danskan som vann genrepsturneringen i Eastbourne kunde åter igen inte lyckas med att ta nästa kliv i karriären och för första gången nå kvartsfinal i en grand slam. I stället blev det förlust, 4–6, 4–6, mot tyska överraskningen Sabine Lisicki. Mötet mellan de båda blev hetlevrat såväl på som utanför planen. Vid sidbytet i andra set hävdade danskan att hennes motståndare tryckte till henne.

– Jag är inte osynlig. Hon stötte in mig, sade Wozniacki enligt danska nyhetsbyrån Ritzau.

– Under hela matchen hade jag passerat på vänstra sidan och hon på högra, sedan helt plötsligt bytte hon sida och vi gick in i varandra. Det var ingen stor sak för mig, hävdade Lisicki.

För dansk tennis var dock Wozniackis åttondelsfinal en stor framgång. Inte sedan 1966 har en dansk spelare nått så långt i Wimbledon.

För Lisicki väntar närmast världsettan Dinara Safina.

Hennes möte på centercourten mot Amelie Mauresmo blev historiskt då man för första gången fick användning av det nya taket som kostat motsvarande en miljard kronor. Efter drygt 30 minuter kunde matchen komma igång igen och med Safina som slutlig segrare med 2–1 i set och 6–4 i avgörande.

Sent på måndagskvällen kunde även de brittiska fansen konstatera att hemmahoppet lever. Andy Murray slog schweizaren Stanislas Wawrinka i en spektakulär femsetare, 2–6, 6–3, 6–3, 5–7, 6–3, och möter nu spanjoren Juan Carlos Ferrero, som kom med i turneringen på ett wild card, i kvartsfinal.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN