Publicerad:
Uppdaterad:

Söderlings lyxliv

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske stjärnan på plats i 22-miljarders-hotellet: ”Helt otroligt”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN, EMIRATES PALACE
guldsmak Fem kilo guld går åt varje år på Emirates Palace – enbart till att dekorera bakverk och efterrätter. Här ska Robin Söderling ladda upp inför matcher mot världens bästa.

Svensk tennis har fått en ny kung – och i Abu Dhabi ska han bo som en sådan.

I dag checkar Robin Söderling in på världens lyxigaste hotell.

Andy Murray blev mer eller mindre chockskadad när han förra året kom till Emirates Palace, som fungerar som spelarhotell under Capitala World Tennis Championship.

– Jag har aldrig sett något liknande. Hotellet är helt otroligt, sa han.

Vad skotten syftade på?

Allt, förmodligen.

Kristallorgie

Lyxbygget kostade 22 miljarder kronor att uppföra. Det gör Emirates Palace – som är en orgie i marmor, bladguld och kristallkronor – till världens dyraste hotell.

De som bor där får betala därefter. Den största och finaste sviten kostar 108 000 kronor natten.

Den som är villig att betala mer än så kan boka en veckolång, skräddarsydd vistelse för 7,3 miljoner. Då ingår, bland mycket annat, en Maybach-utrustad privatchaufför.

Maten är om möjligt lika lyxig som interiören. Varje år används fem kilo guld enbart till att dekorera bakverk och efterrätter.

I år är Robin Söderling en av sex spelare som på arrangörens bekostnad kan vältra sig i lyx i under uppvisningsturneringen, som pågår från den 31 december till den 2 januari.

På annandagen satte han sig på flyget till Förenade Arabemiraten, ovetande om sitt boende. 18 000 anställda ska se till att han och övriga gäster trivs.

”Perfekt”

– Jag har inte kollat upp hotellet. Det bästa är att jag får spela matcher mot några av världens bästa spelare. Det blir en perfekt start på året, säger Söderling.

Magnus Norman, hans tränare och resesällskap, har dock stillat sin nyfikenhet:

– Ja, jag har varit inne på hotellets hemsida och kikat. Det blir kalas. I London pratade jag med Roger Federer. Han, som bor i Dubai, beskrev hotellet och sa att det är helt otroligt. Det här blir en bra uppladdning, säger han.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN