Snabbast i Macao

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

Marcus Ericsson i topp på både träning och kval: ”En jäkligt bra dag”

Marcus Ericsson är snabbast i Macao.

Den svenske racingtalangen var etta på såväl den inledande träningen som det första kvalet inför helgens Macao Grand Prix, även kallat inofficiella Formel 3-VM.

– En positiv dag. Skönt att kunna sätta sig i respekt direkt, säger Ericsson till Sportbladet.

Snabbast Marcus Ericsson var snabbast på såväl torsdagens fria träning som första kval i Macao. FOTO: MARCUSERICSSON.COM

Startfältet i Macao består av 30 av världens bästa Formel 3-förare. Marcus kommer dit som regerande japansk Formel 3-mästare. Nu ställs han mot de bästa från de övriga serierna runt om i världen. Bland utmanarna finns Daniel Ricciardo från Australien som vunnit brittiska F3 och fransmannen Jules Bianchi som vunnit Euro Serien.

– Volksvagen har kommenderat in Edoardo Mortara som kört GP2 den här säsongen. Så visst är det prestige i tävlingen

Körs på stadsbana

Men Marcus var alltså snabbast under båda torsdagens pass på stadsbanan i Macao.

– Det är en spännande bana. Varje pass är det några som försöker se om det går fortare om man kör in i någon mur. Jag har inte varit i någon mur än utan försöker bygga fart och självförtroende, säger Marcus.

Han kom till Macao med ett något stukat självförtroende efter förra veckans GP2-tester som inte gick riktigt som han hoppats och tänkt.

– Därför känns det extra bra nu. Jag vill visa att jag är en frontrunner.

Final på söndag

Tävlingshelgen i Macao fortsätter med ytterligare ett träningspass och ett kval under fredagen. Under lördagen är det första racet, men det är söndagens race som ses som den stora finalen.

– Tiderna från första och andra kvalet slås samman till en kvallista. Jag skulle tro att det kommer att gå fortare under varje pass, så troligtvis betyder inte tiderna idag så mycket. Men det är skönt att sätta sig i respekt. Det har varit en jäkligt bra dag helt enkelt, säger Ericsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport