BC Luleå körde över Södertälje i semifinalen

SPORTBLADET

Finalreprisen blev aldrig speciellt spännande. 

BC Luleå avgjorde den första semin mot Södertälje Kings på två perioder. 

– De var inte riktigt där i dag, men det var vi, säger Anton Saks. 

BC Luleå kopplade greppet direkt mot Södertälje Kings. Med bra trepoängsskytte gick laget ifrån till ledning med 18-4 i mitten av den första perioden. När den var slut stod det 25-11. 

Hemmalaget spelade bra försvarsspel och hade en gigantisk ledning med 51-26 i paus. 

Det spelade ingen roll att Kings kom ut bättre i den tredje perioden, avståndet var för stort. BC Luleå vann med 83-62 och leder nu semifinalserien i bäst av sju med 1-0 i matcher. 

– Det kändes såg lätt ut, men det var väldigt mycket hård jobb bakom. Södertälje är ett bra lag, men de var inte riktigt där i dag och det var vi, säger Anton Saks i SBL:s sändning och fortsätter: 

– Vi har scoutat dem rätt mycket och det gick som vi ville.

”Tillbaka till ritbordet”

BC Luleå gick direkt till semifinal efter att ha vunnit grundserien. Södertälje tvingades dock ta sig dit via en kvartfinal mot Umeå som de vann med 3–0 i matcher.

Den första semin vill Södertälje dock glömma så fort som möjligt.

– Vi vet att det är svårt att spela här. De har många fans och de är etta (i grundserien) av en anledning. När du inte matchar deras intensitet får de en stor ledning och vi krigade från första perioden. Jag är stolt över våra killar, vi hängde inte med huvudena för mycket. Men det är tillbaka till ritbordet, det är sju matcher, säger Södertäljes Auston Barnes. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket