Olsson om Zlatan: ”Ska mycket till för att lämna honom utanför”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic till VM eller inte?

Enligt Jonas Olsson handlar mycket om ledarskapet i Blågult.

– Det ska mycket till för att man ska lämna Zlatan utanför VM-truppen, säger backen i podcasten Lundh.

Med två månader kvar till VM är Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i landslaget hetare än på länge.

Anfallaren gjorde succé i debuten i Los Angeles Galaxy, men gick mållös i nattens möte med Kansas och hans eventuella deltagande i Ryssland i sommar fortsätter att splittra stora delar av fotbolls-Sverige.

Nu uttalar sig Jonas Olsson i frågan på nytt.

”Behöver inte tumma på laget”

Den förre landslagsbacken sa till Sportbladet i november att ”det handlar om de bästa spelarna” och att ”det är klart” att Zlatan platsar i ett landslag om han är frisk, en bild Olsson står fast vid.

– Det ska mycket till för att man ska lämna Zlatan utanför VM-truppen. Jag tror inte att man behöver tumma så mycket på laget. Samtidigt så tycker jag att det är jävligt svårt för jag tycker att Ola (Toivonen) och ”Mackan” (Marcus Berg) har varit fantastiska ihop, och de har ju spelat ihop sedan U21-landslaget, säger Jonas Olsson i podcasten Lundh.

Mycket av snacket kring ”Ibra” handlar om hur stjärnan påverkar gruppdynamiken och hur det skulle inverka på förbundskapten Janne Anderssons ”nya kollektiv”.

Känga mot Hamrén

Enligt Jonas Olsson handlar mycket om ledarskap.

– Jag tror att man blandar ihop det och att bara för att Zlatan är med så kan det inte vara ett kollektiv. Det tror jag bara handlar om ledarskap. Om man nu ska ge någon kritik mot Erik (Hamrén) så tror jag kanske inte att han var stark nog att hålla den balansen. Men det tror jag att Janne hade varit.

VM-truppen presenteras den 15 maj. Ibrahimovic har sagt att han är i landslaget ”om han bara vill”, medan Janne Andersson har sagt att superstjärnan är ”jättevälkommen att ringa”.

Jonas Olsson:

– Jag tror att båda kanske avvaktar lite. Men jag tror att en förutsättning är att han börjar spela kontinuerligt och fortsätta göra mål. Då någonstans tror jag att de kommer ha kontakt. Men jag tror att de båda två avvaktar lite.

Zlatan Ibrahimovic – klubb för klubb 00:40