Tennisstjärnan mot comeback – nästan ett år efter skadan

Foto: Ben Curtis / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Han har inte spelat en match sedan juni i fjol.

Nu uttalar sig den före detta världsettan Andy Murray om en eventuell comeback i Libema Open – i nederländska Rosmalen.

– Det är ett perfekt sätt för mig att förbereda mig för Wimbledon, säger han till brittiska medier.

Det var drygt nio månader sedan den skotska tennisstjärnan Andy Murray senast stod på en tennisbana i officiella sammanhang. I juni 2017 förlorade han sitt kvartsfinalmöte mot amerikanen Sam Querrey i Wimbledon, och har sedan dess dragits med en höftskada.

I januari i år opererade Murray sin höft, och har under de senaste två månaderna rehabiliterat sig.

Nu bekräftar den före detta världsettan att han siktar på att göra comeback i Libema Open som hålls i den nederländska staden Rosmalen 11–17 juni, drygt tre veckor innan årets Wimbledon.

– Jag ser fram emot att vara tillbaka på gräsmattan och spela i Rosmalen för första gången. Jag har hört en hel del bra saker om tävlingen och banorna – det är ett perfekt sätt för mig att förbereda mig för Wimbledon, säger han i brittisk media.

Varnades av Federer

Andy Murray gjorde ett försök att spela redan under US Open (september 2017) och i Australian Open i januari – men han tvingades avbryta i sista stund. Efter det varnade tenniskollegan Roger Federer skotten för att forcera fram en för tidig comeback.

– Min erfarenhet är att man måste vara tålmodig. Du ska inte spela förrän du är 100 procent redo. Om du inte kan spela för fullt på träning –när du kommer tillbaka från en skada – måste du helt enkelt vänta, sa schweizaren i februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Wimbledon