Sprintåkaren om problemen: ”Jag fick panik”

avPetra Thorén

ULRICEHAMN. Starten i Otepää förra helgen gick tungt för Hanna Falk.

Sprintåkaren valde dock att mörka problemen då.

– Jag fick panik, säger Hanna Falk.

Hanna Falk, OS-femma förra året, famlar efter formen den här säsongen. Med en stark konkurrens i det svenska sprintlaget har behovet av att göra resultat kommit krypande.

Inför förra helgen i Otepää hade hon förväntningar, men det blev en tuff dag.

Hanna Falk kom sist i sin kvartsfinal och hade ingen kraft i åkningen.

Inför helgen i Ulricehamn berättar hon att ryggen krånglade, något hon valde att hålla tyst om efter målgång förra helgen.

Varför sa du inget?

– Jag fick panik, säger Hanna Falk.

Hon visste inte då vad känningen berodde på.

– Det sitter i ländryggen så det är svårt att få full rörlighet och det blir lite låst, det hindrar mig, berättar hon och utvecklar:

– Jag hade lite problem redan efter prologen och försökte få det att släppa .Men det funkade ganska dåligt i kvartsfinalen. Jag blev lite frustrerad när jag inte visste vad det var. Men nu har jag kunnat rehabilitera det i veckan och jag har mer problem i klassiskt än i skejt så det är skönt att det är skejt i morgon, säger hon.

Förändrar inte så mycket för mig

I morgon väntar 10 km fri still på hemmaplan i Ulricehamn, där Hanna Falk kör i sin klubbdress och inte i landslagets dräkt.

Det beror på att hon är uttagen i nationskvoten och inte i det svenska världscupslaget.

– Det känns väldigt bra att köra i gulsvart. Det ska inte spela så stor roll för resultatet. Jag känner såklart en stolthet över att representera Sverige, men nästan ännu mer för klubben här hemma, säger Hanna Falk.

Hon hoppas att formen är på uppgång och siktar på att ta en plats i VM.

Med Stina Nilsson skadad är konkurrensen mindre hård.

– Det är bara fakta att någon annan får chansen om inte Stina kör. Men det förändrar inte så mycket för mig. Jag måste tillbaka på banan och få min form att fungera, säger Hanna Falk som påpekar:

– Det är tråkigt och vi lider alla med Stina och vill se henne på startlinjen.

När det kommer till skadekänningar berättade även herrlagets Viktor Thorn att han har haft ryggproblem, men att känslan är bättre efter veckan som har gått.

ARTIKELN HANDLAR OM