Tellus föll i måstematchen – åker ur elitserien

avMagnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Aksel Örn Ekblom deppar.

Det var något av ett mirakel som krävdes.

I och med förlusten mot Broberg/Söderhamn så åker Tellus ur bandyns elitserie.

– Det känns så jäkla dåligt. Det känns så jävulskt mycket, säger försvararen Aksel Örn Ekblom.

Stockholmarna tog steget in i bandyns finrum när Kungälv nekades elitlicens och degraderades från elitserien. Efter tre säsonger står det klart att Tellus åker ur elitserien när en omgång återstår av årets säsong.

– Det Tellus som jag känner är inte det laget som åker ur. Det Tellus som jag känner har vi tappat för länge sedan, säger Aksel Örn Ekblom.

Tellus är det lag som gjort minst mål i årets elitserie, 47 mål på 25 matcher. Det är 16 färre än Frillesås som gjort näst minst mål. Något som Tellusförsvararen menar är en avgörande faktor.

– Det går inte att säga en sak. Det är ju en lagsport, men vi gör för lite mål. Och det går inte att skylla bara på anfallarna, vi alla är en del i det. På ett sätt är det enkelt, man ska sätta bollen i mål, men det handlar om så mycket mer, säger han.

”Det känns värst”

Två vinster och en oavgjord har gjort att Tellus med en omgång kvar att spela ligger fyra poäng efter Frillesås. Ett gap som nu är alldeles för stort för att ta igen.

– Vi har spelat för dåligt. Vi förtjänar att åka ur, säger han.

Tellus har under årets säsong haft ett publiksnitt på 663 personer per match. Bara Falu BS Har ett sämre snitt. Men när Tellus påbörjade sin resa så var publikskaran i stort sett obefintlig.

– Vi hade inga fans när vi startade den här resan. Det är det som känns värst att svika de vi fått med oss på vägen, säger Aksel Örn Ekblom.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy