Svensklaget Jokerit drar sig ur KHL

Finländska Jokerit gör som lettiska Dinamo Riga och drar sig ur den ryska ishockeyligan KHL på grund av kriget i Ukraina.

Det står klart sedan KHL publicerat listan över de 22 lag som ska spela i ligan nästa säsong, 2022–2023, enligt flera medier.

– Beskedet vi fått då vi kommunicerat med klubbarna (Jokerit och Dinamo Riga) är att de inte kommer att spela i ligan. Vi känner inte till vad som kommer att ske med de här klubbarna eller med det politiska läget i länderna, säger KHL:s ordförande Alexej Morozov enligt finländska Hufvudstadsbladet.

I februari stod det klart att Jokerit drog sig ur den här säsongens KHL-slutspel, Gagarin Cup, precis som Dinamo Riga. Därefter lämnade Riga också beskedet att de drar sig ur nästa KHL-säsong, vilket alltså även blir fallet för det finländska laget.

Den här säsongen spelade tre svenskar i Jokerit; målvakten Anders Lindbäck, OS-backen Philip Holm och forwarden John Norman. Ingen svensk spelade i Dinamo Riga.

I Jokerit spelar flera svenskar, bland annat svenske OS-backen Philip Holm.
I Jokerit spelar flera svenskar, bland annat svenske OS-backen Philip Holm.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.