Noréns succé – vidare i slutspelet

Delad fyra – klar för BMW Championship

Svensk golf är plötsligt stekhet igen.

Efter Anna Nordqvist majorseger i The Open har Alex Norén nu gjort succé i FedEx Cup-slutspelet.

– Jag är otroligt nöjd, säger han i C More.

PGA-tourens säsongslånga tävling FedEx Cup har gått in i sitt avgörande skede. Nu är den första deltävlingen The Northern Trust färdigspelad – och vi fick en svensk topplacering.

Alex Norén gick det fjärde och sista varvet på 66 slag (fem under par) och slutade på en delad fjärde plats.

Han rivstartade dagen med fyra birdies på de sex första hålen, men den största bedriften var ändå en räddad bogey på det 18:e och sista hålet då Norén slog utslaget out of bounds.

– Det var kanske den bästa bogeyn jag någonsin gjort. Helt otroligt att jag lyckades göra birdie på andrabollen. Jag var extremt stolt över mig själv där, säger han i C More efteråt.

Klar för nästa deltävling

Den framskjutna placeringen gjorde att han klättrade 60 platser (från 108 till 48) på FedEx Cup-rankningen. Därmed är han en av 70 spelare som får spela vidare i nästa deltävling BMW Championship på Caves Valley Golf Club i Maryland.

Där ska 70 spelare bli 30 innan kalaset sedan avgörs på East Lake i Atlanta.

Enorma prispengar

Det är i FedEx Cup som de riktigt feta prispengarna finns. Norén får cirka 400 000 dollar (motsvarande 3,5 miljoner kronor) för den delade fjärdeplatsen i The Northern Trust och är garanterad ytterligare 140 000 dollar (1,2 miljoner kronor) oavsett hur det går i BMW Championship.

Vinnaren I tourfinalen på East Lake i Atlanta får sanslösa 15 miljoner dollar – cirka 130 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN