”Kniven genom strupen nästan”

Skottheim om OS-stressen

Johanna Skottheim jagar en OS-plats.

Efter att ha kört upp Sverige till en femteplats i singelmixedstafetten medger hon att pressen är enorm.

– Det är kniven genom strupen nästan, säger hon i SVT.

Johanna Skottheim har en tung säsong bakom sig och har bara fått chansen i en enda världscupstävling. Hon är inte uttagen till OS utan slåss om en av de två sista platserna med Mona Brorsson och Stina Nilsson.

I dag bildade hon lag med Jesper Nelin i singelmixedstafetten och avslutade starkt och spurtade till sig en femteplats.

Efteråt hyllas hon av huvudtränaren Johannes Lukas.

– Johanna gör det väldigt bra. Det är inte lätt att komma hit och tävla direkt efter flera veckor. Jag är väldigt nöjd med hennes insats. Hon gör ett riktigt starkt lopp, säger han i SVT.

Johanna Skottheim.
Johanna Skottheim.

Stor press

Efteråt medger Skottheim att pressen är enorm.

– Det är mycket snack och spekulationer från alla håll. För mig är det jättesvårt att säga något, framförallt med tanke på att säsongen varit som den varit då jag inte tävlat så mycket. Då vet jag att jag inte kommer få så många lopp på mig att visa vad jag kan. Det är kniven mot strupen … eller ja, kniven genom strupen nästan, säger hon i SVT.

Ord som får experten Helena Ekholm att reagera.

– Jag tycker det är så hemskt när hon säger så. Det är inte lätt att gå och bära på den pressen och stressen, speciellt inte när man har slitit med hälsan tidigare, säger hon.

Huvudtränaren Johannes Lukas vill inte spekulera i Skottheims OS-chanser.

– Vi tar en sak i taget. OS är flera veckor bort, säger han.

”Jag är osäker”

Jesper Nelin hade en tung dag på skjutvallen. I sitt sista ståskyttet drog han på sig två straffrundor och sumpade Sveriges pallchanser.

– Jag är lite osäker i ståskyttet och hittar ingen bra känsla. Det blåser en del i dag, men det ska gå att träffa ändå, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.