Kritiken: ”Helt sjukt att man gjort så”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR ÅN
SPORTBLADET

ZAGREB. Balkat och spolat.

En tuff tävling väntar slalomherrarna i Zagreb – och Jens Byggmark är kritisk mot underlaget.

– Det är helt sjukt att man gjort så här, säger han.

Åkare efter åkare körde ur under damernas slalom i Zagreb i tisdags. Flera vittnade om att underlaget inte var det bästa.

– Det är lite vågigt. Man ser inte riktigt och när man kommer så bara slår det under fötterna, sa Frida Hansdotter.

De svenska herrarna har tränat på isigt underlag de senaste dagarna och väntar sig en minst lika tufft i Zagreb.

– Det var väldigt tufft. Men det blir ofta det när de vattnar backen och inte balkar. De har tydligen gjort det här på partier, vilket är helt sjukt. Det blir väldigt svårt att ställa in prylarna när första biten kanske är is och så i branten är det jättetorr aggressiv snö och sedan blir det helt annorlunda när du kommer lite längre ner, säger Jens Byggmark.

”Kände sig som en nybörjare”

Varför har man gjort så?

– Ingen aning. Jag har aldrig hört att man har gjort det tidigare. Men de såg ju struligt ut för tjejerna. Det positiva är ju att det är lika för alla och att vi tränade på det nu också. Första dagen kände man sig som en nybörjare för det är en helt annan inställning man måste ha i huvudet.

Även Mattias Hargin är inställd på en tuff tävling.

– Vi har haft rätt tuff träning. Jag tror ingen var särskilt nöjd första dagen. Från att inte ha tränat på ett tag till att komma in i det tuffa. Men sedan när man såg damernas race kändes det som att man var rätt ute. Förhoppningsvis är vi redo för det, säger han.