Djurgården tappade tvåmålsledningen

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Kryss mellan Djurgården och Giffarna.

Då var båda lagen småsura efteråt.

– Ett tag känns det som vår hemmaplan. Djurgården fick knappt låna bollen, säger Linus Hallenius.

– Det är helt sjukt att vi inte vinner den här matchen, menar Astrit Ajdarevic.

Djurgården har värvat offensivt på försäsongen och förstärkt laget med Astrit Ajdarevic och Mohamed Buya Turay. Den förstnämnde fick inte chansen från start mot Gif Sundsvall. I stället startade Kevin Walker på mitten tillsammans med Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad.

Det dröjde bara tio minuter innan offensiva Djurgården spräckte nollan mot Sundsvall. Walker, som brukar slå hörnorna, höll sig framme i straffområdet och nickade in 1-0.

– Han är en bra huvudspelare och vi saknade sådana i dag, förklarade tränaren Thomas Lagerlöf med ett snett leende.

Eddahri kvitterade

Bara sex minuter senare satte Buya Turay 2-0. Men med en kvart kvar till paus kom reduceringen. Linus Hallenius, som gjorde 18 mål i fjol, visade att det inte var någon tillfällighet när han snyggt satte 2–1.

– Det var som en käftsmäll i det läget, säger Thomas Lagerlöf.

– Det avslutet gick fint, men jag fick lite hjälp på vägen, säger Hallenius vars skott styrdes in via en hemmaspelare.

Sundsvall var inte klara där. I den 56:e minuten kvitterade Omar Eddahri med ett läckert skott i bortre krysset.

– Det var ett jättefint mål. Han är som bäst när han kommer brett och får utmana en mot en, säger Gif-tränaren Joel Cedergren.

– Ett mål och en assist. Det är viktigt att göra poäng så det kändes bra, säger Eddahri.

Eddahri : ”Det är glömt nu”

Eddahri lämnade Djurgården efter att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf blivit klara för klubben. Mittfältaren hade duon i Sirius, men lämnade efter bara sex matcher efter att inte ha kommit överrens med tränarna.

–Jag tänker inte på det alls nu. Det är glömt, sa Eddhari efteråt.

Efter matchen var båda lagen rörande överens om att Djurgården dominerat den första halvtimmen, men att Sundsvall därefter ätit sig in i matchen. Spelare från båda lagen var totalt sett besvikna över slutresultatet.

– Vi har 2–0 och då ska vi kunna kontrollera matchen lite bättre, tycker jag. Det är Sundsvall som ska behöva jaga. Inte vi. Vi behöver lugna ner det litegrann, säger Ajdarevic och fortsätter:

– Det är helt sjukt att vi inte vinner den här matchen. Vi leder komfortabelt med 2–0.

”Känns bittert”

Även Linus Hallenius, som firade sin födelsedag med ett mål, grämde sig.

– Det är klart att det är bra att få en poäng med tanke på den dåliga starten vi får. Men man är ändå inte helt nöjd. För vi hade ett jävla grepp om Djurgården i den andra halvleken så det känns lite bittert att vi inte får med oss tre poäng.

Efter en taktisk finjustering, bortalaget gick ner på en fyrbackslinje, hade nämligen Giffarna fin kontroll på spelet, men det räckte inte till ett segermål.

– Under 20 minuter kändes det som att vi var hemmalag. Djurgården får knappt låna bollen då. I den perioden hade vi kunnat få med oss mer.

Laddar Matchlista
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM