Grip avgår som landslagschef

Pekats ut som aktuell för jobbet i Norge – nu avgår Grip som svensk landslagschef

Norsk press har spekulerat i att han är aktuell för jobbet som norsk landslagschef.

Nu lämnar Rikard Grip posten i Sverige.

– Jag tyckte att tiden var rätt att anta nya utmaningar nu, säger Grip till Sportbladet.

Under Rikards Grips tio år som förbundskapten och landslagschef har de svenska skidåkarna åkt hem 35 medaljer på VM och OS samt över 300 pallplatser i världscupen. Men nu får skidförbundet hitta en ny person att leda svensk längdskidåkning framåt.

”Rätt tid att anta nya utmaningar”

I ett pressmeddelande berättar Rikard Grip att han slutar som landslagschef.

– Jag tyckte att tiden var rätt att anta nya utmaningar nu. Att få jobba med drivna människor i nya miljöer, nya organisationer och utveckla mig själv och även mitt ledarskap, säger Grip till Sportbladet.

Vad ska du göra nu?

– Jag har en del intressanta saker att ta ställning till men jag har inte beslutat mig för vad jag kommer göra. Men det finns absolut intressanta förslag att ta ställning till den närmaste tiden.

Maja Dahlqvist och Rikard Grip
Maja Dahlqvist och Rikard Grip

Nämns som aktuell för jobbet i Norge

Även Norge letar just nu efter en ny landslagschef och Rikard Grips namn har nämnts i spekulationerna. 37-åringen förnekar dock att han är aktuell för det jobbet.

– Jag har inte sökt någon tjänst i Norge och de har heller inte kontaktat mig angående den tjänsten.

Om Grip blir kvar inom skidåkningen eller inte vill han inte kommentera. 37-åringen pratar mycket hellre om många fina minnen från sina tio år som förbundskapten och landslagschef inom svensk skidåkning.

Men det är inte framgångarna som Grip håller allra högst.

– Det är andra saker som ligger mig närmast om hjärtat. Allt som är runt och resorna på vägen fram till framgången är det jag kommer minnas allra starkast. Sedan i just glädjen och euforin är de dubbla OS-gulden i stafett i Sotji och stafettguldet i Seefeld väldigt starka minnen rent idrottsligt men jag har även varit väldigt stolt och glad när en individ tagit sina första världscuppoäng. Det är inte bara medaljerna utan resan man gjort med individer och att få se deras utveckling och deras framtida potential.

”Det är vägen som är mödan värd...”

– Verkligen. Och resan tillsammans med både aktiva och andra kollegor. Det har varit helt fantastiskt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.