Södertälje körde över Borås inför storpublik

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SÖDERTÄLJE. Södertälje Kings flyttade finalserien från Täljehallen till Scaniarinken.

Det blev stor succé efter seger med 92–81 inför storpublik.

– Det är verkligen stor fördel oss, säger Jonathan Person.

Södertälje Kings gör sin sjunde final under de åtta senaste säsongerna. Inför serien mot Borås Basket valde klubben att flytta matcherna från Täljehallen till Scaniarinken.

– Det är väl jättebra för oss. Det är klart att det är fördel dem för hinna träna där och jag antar att det väntas bli mycket publik, men det förvånar mig lite att de gör det faktiskt, sa Borås lagkapten Fredrik Andersson inför matchen. 

Men det visade sig bli ett succédrag av Kings.

Saknade stjärnan

Södertälje ledde med 24-22 efter den första perioden och trots att Alexander Lindqvist fick foulproblem tidigt i andra gjorde hemmalaget ett ryck till 48-37 i paus.

Men det var bara början. I tredje spelade Kings ut rejält och gick ifrån till en ledning med hela 75-53 efter storspel av Austin Barnes och Jonathan Person. 

Borås, som saknade stjärnan Michael Moore på grund av sjukdom, ryckte upp sig i sista perioden och krympte avståndet till tio poäng med tre och en halv minut kvar, men det var för sent. Kings vann till slut med 92-81.

– Vi kommer ut med mycket mer intensitet och aggressivitet. Vi har ett bredare lag än dem, säger Alexander Lindqvist.

”Får kolla oss i spegeln”

Södertäljespelarna hyllade också publikstödet efter matchen.

– Det var riktigt bra, coolt. Jag blir inte nervös innan matcherna, men nu var det lite ”landslaget på Hovet-känsla” och här är man en spelare som ska leda laget. Det var coolt och lite nervigt, men det släppte, säger Jonathan Person så är segerviss inför fortsättningen av finalserien.

– Det var bra att de fick känna på vårt försvar och att vi kommer att vara i deras ansikten. Det är verkligen stor fördel oss.

Borås var långt ifrån nöjda efter den första finalen.

– Första minuterna kommer vi ut helt okej, sedan tappar vi resterande 15 av första halvlek och spelar horribelt försvar. I andra kommer vi också ut väldigt platt, det håller ju inte, säger William Gutenius och fortsätter:

– Jag vet inte vad det beror på. Jag har inga ursäkter, men alla får kolla sig i spegeln och ha koll på vad vi ska göra.

Publicerad:

LÄS VIDARE