Loginov står över masstarten efter razzian

Alexander Loginov kom till start i stafetten trots polisrazzian på lördagsmorgonen.

Men han kommer inte att ställa upp i den avslutande masstarten, bekräftar det ryska skidskytteförbundet på Twitter.

Alexander Loginov drar sig ur söndagens masstart i skidskytte-VM i Antholz, meddelar det ryska skidskytteförbundet. Loginov ska enligt förbundet inte vara i ett optimalt tillstånd mentalt.

Loginov, som tog guld i sprint, väcktes under lördagsmorgonen av en polisräd där han själv och hans tränare var målen. Enligt nyhetsbyrån AFP var insatsen utförd på uppdrag av italienska åklagare och rörde "användning eller distribution av dopningspreparat" samt i tränarens fall en ogiltig ackreditering.

Rysslands Alexander Loginov kommer inte till start i masstarten, skriver Tass.
Rysslands Alexander Loginov kommer inte till start i masstarten, skriver Tass.

Polisen beslagtog hans telefon och dator.

Alexander Loginov kom trots allt till start i herrarnas stafett, där Ryssland slutade fyra, och efteråt meddelade han ryska medier att han övervägde att avsluta sin karriär på grund av "ständiga attacker mot honom".

– Låt dem kontrollera mig, varje dag till och med – men varför var de tvungna att ta min telefon just i dag? För mig är det här det mest smärtsamma. Jag kan inte prata med min familj och släkt, jag kan inte ens göra vistelserapporteringen angående vart jag befinner mig, sade Loginov.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN