Sebastian Vettel flirtar med Mercedes inför 2021

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel.

Ferrari dumpade Sebastian Vettel.

På grund av coronapandemin.

Nu flirtar den fyrfaldige mästaren med Mercedes.

Ferraris teamchef Mattia Binotto var mycket tydlig med att Sebastian Vettel var Ferraris förstaval som kollega till Charles Leclerc. Sedan spred sig Covid-19 över världen, fabriken stängdes ner och den planerade regeländringen sköts upp ett år samtidigt som det framtida budgettaket sänktes till 145 miljoner dollar och införs redan 2021.

– Hela situationen förändrades och under den perioden var vi som team tvungna att tänka över vår situation och ta ett beslut. Det var vårt beslut, vårt ansvar och vi meddelade honom det, förklarar Binotto för motorsporttotal.

Vettel flirtar med Mercedes

Enligt Sebastian Vettel fanns det inte ens något kontraktsförslag att diskutera, utan Ferrari valde att ersätta honom med Carlos Sainz till 2021.

Därför funderar han nu över sin framtid - och han har inlett en flirt med Mercedes.

– Mercedes har fältets bästa bil och den som kör den kan garanterat slåss om segrar. För mig är det viktigt att ha en bil som kan konkurrera, därför är det en möjlighet, säger Vettel till RTL.

Mercedes har inte kontrakt med någon förare till nästa säsong.

– Men jag utgår i från att vi fortsätter med Lewis och Valtteri. Vi trivs bra med dem, säger stallchef Toto Wolff till Sky.

Vettel och Ferrari är inte längre på samma våglängd - F1-bloggen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.