Norska skidkungen om drömlivet med sambon

avPetra Thorén

Norges skidkung Johannes Hösflot Kläbo, 22, lever sitt nya drömliv.

Han gör det tillsammans med sambon Pernille Dösvik i parets nya mångmiljonsvilla.

– Det finns inte så mycket annat att säga än att man känner sig priviligierad, säger han till Nettavisen.

Han tog skidvärlden med storm när han kom farandes med sin ungdomlighet, stilrena yttre och löpande steg.

Johannes Hösflot Kläbo åkte hem sin första världscupsseger 2017, vann tre OS-guld 2018 och tre VM-guld 2019.

I sommar har han blivit vuxen.

Skidåkaren har fram tills för en månad sedan bott i föräldrarhemmet, där han har haft ett specialinrett träningsrum.

Men i somras meddelade Johannes Hösflot Kläbo att han skulle flytta hemifrån och bli sambo med flickvännen Pernille Dösvik.

– Man kommer till en punkt när man känner att man har lust att bli lite mer självständig, att man vill klara sig själv lite mer, säger han till den norska tidningen Nettavisen.

Paret har köpt en villa för drygt tio miljoner kronor i Byåsen i Trondheim. Huset är på 201 kvadratmeter.

”Det är fantastiskt”

Han beskriver sin nya tillvaro som ett drömliv. Men han är samtidigt medveten om att det är inte alla 22-åringar som har råd att köpa en bostad av den här kalibern.

– Det är inte så mycket annat att säga än att man känner sig väldigt priviligierad när man får hålla på med det som är roligast av allt, nämligen att åka skidor, och kunna leva på det. Det var min barndomsdröm att hålla på med skidor. Nu kan jag stiga upp varje dag och göra det som jag tycker allra mest om. Det är fantastiskt, säger han.

Men även om livet är nytt är mycket som tidigare. Föräldrahemmet ligger inte långt borta och om dagarna kommer morfar Kåre, Johannes tränare, till villan. De umgås, ser till att träningen inför säsongen flyter och så fyller morfar upp kylskåpet.

– När Pernille är i skolan är det morfar och jag som är tillsammans, säger Johannes Hösflot Kläbo.

Säsong utan mästerskap

Och det är inte alla som från start varit lugna med flytten. Norska landslagets tränare Eirik Myhr Nossum uttryckte tidigare i somras en viss oro.

– Jag tror att det kommer att bli svårt. Jag har aldrig sett honom tvätta kläder och aldrig sett honom laga mat, sa han till norska TV2.

Hittills verkar dock oron vara i onödan, även om den unga skidåkaren i intervjun berättar att det händer att han får hjälp med tvätten av sina föräldrar...

Världscupen i skidor inleds i månadsskiftet november-december. En säsong utan mästerskap väntar och fokus kommer att vara på Tour de Ski.

ARTIKELN HANDLAR OM