Efter legendarens bortgång – nu spelar dottern för honom

avIbraheem Alsalman

1 av 3 | Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Ikväll kan Eos Lund bli historiska.

Men för Louise Noaksson betyder matchen extra mycket.

Hon kommer spela för hennes bortgångne pappa och före detta världsstjärnan i bordtennis Ulf Bengtsson.

– Jag gör det både för mig själv och för honom, för att hedra honom, säger Louise Noaksson till Sydsvenskan.

Ikväll kan Eos Lund, om de besegrar Alvik, bli klara för semifinal – för första gången någonsin. Detta efter att de vann första matchen där Louise Noaksson stod för tolv poäng. Vid förlust väntar en tredje och helt avgörande match på bortaplan.

Men för 25-åriga Noaksson betyder kvällens drabbning extra mycket. Hon kommer spela för hennes pappas skull, Ulf Bengtsson.

Den 17 mars kom det tragiska beskedet att legendaren och före detta världsstjärnan i bordtennis Ulf Bengtsson hade gått ur tiden. Han blev 59 år.

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

’’Men det blev kanske lite för mycket”

För henne fanns inga tvivel om huruvida hon står över matchen eller inte. Hon beskriver basketen som en frizon.

– Basketen är som en frizon där jag inte tänker på livet eller vad som hade hänt, säger Louise Noaksson.

25-åringen berättar för Sydsvenskan att när hon var liten så ville hon bli bäst på bordtennis – precis som pappa Ulf Bengtsson, som var hennes tränare. Det var hennes dröm. Men samtidigt började hon dras till lagsporter mer. Därför föll valet på Basket.

– Pappa ville så mycket och jag förstår det eftersom han varit på den nivån och vunnit EM-guld och allt. Men samtidigt drogs jag mer till lagsporter och när jag var tolv och ett halvt började jag med basket i stället. säger Noaksson.

Ikväll kan spelarna skriva ett nytt kapitel i klubbens historia. Louise Noaksson har siktet inställd och ser fram emot bataljen.

– Vi är ett bättre hemmalag om vi får energi och push av publiken. Det hade verkligen varit riktigt häftigt. Då vet jag att jag gör honom riktigt stolt där uppe i himlen, säger hon.

1 av 4 | Foto: Tass
Ulf Bengtsson firar EM-titeln i Moskva.
ARTIKELN HANDLAR OM