OFFICIELLT: Hammarby värvar Daniel Mossberg

Daniel Mossberg.
Daniel Mossberg.

Under morgonen kunde Sportbladet avslöja att Hammarby Bandy gjort klart med stjärnan Daniel Mossberg, 39, från Bollnäs.

Bandypuls var först med uppgifter om en eventuell övergång, men nu är det officiellt.

– Jag har alltid trivts på Zinken, säger Mossberg till klubbens hemsida.

Hammarby har förlorat några av sina bästa spelare och har endast elva spelare under kontrakt, där tre av dessa är målvakter, varav två juniorer – men inte längre.

För precis som Sportbladet kunde avslöja under morgongen, har Hammarby kommit överens med en ny spelare: Daniel Mossberg. Den 39-årige mittfältaren ansluter från Bollnäs, och kommer alltså spela i den gröna dressen nästa säsong.

Förra säsongen stod Mossberg för tio mål och åtta assist på 26 matcher.

– Jag har alltid trivts på Zinken och fått en del spott och spe från publiken och det har sporrat. Zinken är också en av anledningarna till att jag valde Hammarby, en annan stor anledning var att det äntligen byggts en hall i Stockholm så nu kan Hammarby träna på lika villkor som lagen från landsorten, säger Mossberg till klubbens hemsida.

Är oerhört proffsig

Klubben sportsligt ansvarige Viktor Karlsson är mycket nöjd med värvningen:

– Det kommer bli en ära att se Mossberg i bajendressen. Så många fina kvällar som han har förstört för oss hammarbyare genom åren, det antalet har man ju tappat räkningen på. Mossberg är oerhört proffsig.

Han fortsätter:

– Han kommer till stora delar fylla upp det tomrum som Adam Gilljam lämnar efter sig och han kommer vara otroligt nyttig för de yngre spelarna.

Daniel Mossberg i Bollnäs i fjol.
Daniel Mossberg i Bollnäs i fjol.

Ytterligare en spelare på väg in

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Hammarby att presentera ytterligare en ny spelare på fredag 15 maj. Det väntas vara forwarden Christoffer Fagerstöm, även han från Bollnäs.

Så sent som i förra veckan gjorde klubben även klart med tränaren Pierre Roos, 46, för två år framöver. Klubben tar därmed stora steg mot ett färdigt lagbygge.

Sportbladet kommer sända kommande bandysäsong på SportbladetPlay.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.