Max Verstappen har pole position i Brasiliens GP

Max Verstappen har tagit två segrar i år.

Han har goda chanser att ta den tredje i Brasilien.

– Bilen brann, det var riktigt bra, jublar han efter karriärens andra pole position.

Kvalet till Brasiliens GP i F1 bjöd på en mycket tajt kamp mellan de tre toppteamen och den här gången var det Red Bull och Max Verstappen som var starkast.

– Bilen riktigt bra. Även om bantemperaturerna ändrades under kvalet så klarade vi att att förändra inställningarna och bilen bara flög fram. Det var en njutning att köra, säger Max Verstappen.

– Jag är väldigt nöjd.

Detta var tredje gången i år som han var snabbast i kvalet, men i Mexiko blev han av med första startposition sedan domarna gett honom en bestraffning. Bakom honom körde Sebastian Vettel, Ferrari in på plats två och det är också de två som tillsammans med Ferraris Charles Leclerc slåss om tredjeplatsen i VM.

– Jag är ändå nöjd med första startled och sedan får vi se vad vi kan göra efter starten. Bilen är snabb och vi ska försöka behålla formen, men samtidigt känns det som om både Mercedes och Red Bull är bättre på att ta hand om däcken, säger Vettel.

– Men vi har farten och vi kraften i motorn, så jag är försiktigt optimistisk.

Världsmästaren Lewis Hamilton, Mercedes, körde in på plats tre i kvalet, före Ferraris Charles Leclerc. Monegasken har dock bytt motor och flyttas ner till plats 14 i starten, där kommer han att starta på en hårdare gummiblandning än sina konkurrenter längre fram i fältet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.