Kuppen i SVT efter premiärsegern

”Hade aldrig gjort det om jag visste...”

RIGA. Sverige körde över Montenegro i EM-premiären. 

Då stod Binta Drammeh för en kupp i SVT:s direktsändning. 

– Jag hade aldrig gjort det om jag visste att det var live, säger hon.

Binta Drammeh tog för första gången plats i startfemman i premiärenmatchen mot Montenegro i basket-EM. Sverige kopplade ett segergrepp direkt efter att ha gått ifrån till 19-2 i inledningen.

Det blev till slut seger med 69-51 och direkt efter slutsignalen stod Drammeh för en kupp när SVT skulle intervjua Amanda Zahui. Guarden tog micken från programledaren Marie Lehman och gjorde en egen intervju med lagkamraten.

– Det bara hände spontant. Vi var på väg till omklädningsrummet och så såg jag Amanda. Vi tänkte bara videobomba och sedan tog jag över mikrofonen. Jag trodde frågade Amanda efteråt när de skulle klippa och hon sa ”alltså, det var live” och jag bara ”åh herregud”. Jag hade aldrig gjort det om jag visste att det var live, säger Drammeh.

Vad tänkte du då?

– Då var det ju för sent så det var inte så mycket att tänka. Men det var väl kul... Det är så, vi är ”goofy” hela laget så sådant kommer väl att hända.

”Ska inte vara i skuggan”

Inför mästerskapet sa Drammeh till Sportbladet att hon var redo att ta mer ansvar i landslaget.

– Jag ska väl göra min grej som jag alltid har försökt göra, men jag tror att jag kommer att ha en större roll det här EM:et jämfört med vad jag hade sist. Det handlar väl mer om mig själv, att jag ska vilja ta för mig och inte vara i skuggan.

Har det varit svårt att ta plats?

– Inte svårt att ta plats och jag känner inte att jag är i skuggan eller att någon överglänser någon annan, men jag har inte riktigt hittat min roll när jag kommer till landslaget. Men jag börjar göra det nu.

Drammeh gjorde fyra poäng i premiären och stod för en stark försvarsinsats. Hon känner dock att hon har mer att ge offensivt.

– Jag tycker inte att jag var så jättebra offensivt, men jag tycker att jag spelade bra försvar och gjorde mycket annat bra och det gör inget att jag inte gjorde så mycket poäng när Amanda och Farhiya ”steppade upp”, säger Drammeh.

Sverige firade segern på den svenska ambassaden i Riga, men redan i morgon väntar en ny match mot Tjeckien som pressade Frankrike men till slut föll med 74–61.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN