Irriterat efter Filip Ingebrigtsens knuff

Motståndare föll i försöken: Livsfarligt!

Filip Ingebrigtsen tog sig vidare från försöken på 1500 meter.

Men efter målgången var det irriterat mellan honom och den ramlande etiopiern Teddese Lemi.

– Det är livsfarligt, ska norrmannen ha sagt efteråt.

Varken Henrik, Filip eller Jakob Ingebrigtsen tog medalj på 5000 meter i måndags. På 1500 meter tog sig Filip vidare från försöken, men det höll på att ta stopp på sista varvet.

”Hans eget fel”

För mitt under loppet blev det gruffigt mellan honom och Teddese Lemi. Etiopiern svängde in framför norrmannen men hakade i motståndaren, föll och kom i mål långt efter täten. Repriser visar att Ingebrigtsen vid ett tillfälle hade knytnäven i Lemis rygg.

Men diskning? Inte enligt pappan och tränaren Gjert Ingebrigtsen.

– Jag är 110 procent säker på att det inte blir diskning. 120, säger han.

”Det var lite dramatiskt”

Känslorna svallade ändå efter målgång. Norrmannen gick ilsket fram till etiopiern, men verkade inte få något gehör för sina gester. Däremot ska de två ha stött på varandra i den mixade zonen.

SVT:s reporter Marie Lehmann refererar vad hon såg:

– Det var lite dramatiskt när de kom. De var irriterade på varandra. NRK var de enda som fick ett snack och han (Filip, reds anm) sa att när han sneddar in framför mig är det livsfarligt på ett lopp, säger Lehmann.

Lemi lämnade in en protest och fick rätt. Men det betyder inte att Ingebrigtsen påverkas, bara att etiopiern också får springa semifinal

Den ska också Kalle Berglund springa efter att enkelt ha gått vidare från försöken på tiden 3.36,19.

– Jag har riktig bra form, säger svensken till SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.