"Pim-Pim" Johansson gör comeback igen

Av: 

TT

Joachim "Pim-Pim" Johansson i Stockholm open 2013.
Joachim "Pim-Pim" Johansson i Stockholm open 2013.

En lyckad träning med Sveriges bästa tennisspelare Mikael Ymer blev startskottet för Joachim "Pim-Pim" Johanssons tillfälliga comeback.

37-åringen ska spela Stockholm Open om knappt två veckor.

Johansson har fått ett wildcard och får kvala om en plats i huvudturneringen.

"Det är 14 år sedan jag skadade min axel, åtta år sedan jag slutade spela och sex år sedan som jag fick ett wildcard till Stockholm Open och vann fyra matcher innan jag förlorade mot Milos Raonic", skriver Johansson på Facebook.

"Pim-Pim" Johanssons karriär kantades av skadebekymmer och han tvingades lägga av inte ens fyllda 30 år. Han tog tre singeltitlar i och var som bäst rankad nia i världen, i februari 2005.

2013 gjorde han en lyckad minicomeback i Stockholm open där han gick till andra omgången. Och nu är det dags igen.

Inleds nästa vecka

"Det började med en bra träning med Mikael Ymer (rankad 83:a) i förra veckan. Jag är mycket spänd av förväntan över att se om jag kan hålla en hög nivå i några matcher och samtidigt ödmjuk när det gäller om min kropp kommer att hålla för några träningar och matcher", skriver han.

Johansson skriver att han har ett starkt team med tränare och fysioterapeuter – Oliver Hildebrandt, Thomas Högstedt, Leif Johansson och fysion Lennart Westermark – som hjälper honom med förberedelserna.

Kvalet till Stockholm Open inleds den 8 oktober. Huvudturneringen drar igång fem sex dagar senare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN