Avslöjar: Han stoppas av Norge

Svenske legendaren tvingas lämna bänken

MALMÖ. Målvaktstränaren Mats Olsson har suttit på bänken hela EM.

Men Norge stoppar legendaren från att sitta där under matchen i morgon.

– Vi har gjort en deal, säger Olsson.

Inför EM avslöjade Sportbladet att landslaget genomförde en förändring på bänken till hemmamästerskapet.

Efter 19 år på landslagets bänk byttes materialförvaltaren Bosse Nilsson ut mot målvaktstränaren Mats Olsson och Nilsson flyttade upp på läktaren.

– Förslaget kom från Kristján. Det är få landslag som har materialförvaltaren på bänken numera. Nu får vi in lite mer kapacitet handbollsmässigt på bänken, sa Olsson.

– Vi ser det som en möjlighet att vässa vårt team ytterligare, sa Andrésson.

”Accepterat från båda håll”

Då Olssons huvudsakliga arbetsgivare är det norska handbollsförbundet, där han är assisterande förbundskapten hos damerna, krävdes det ett tillstånd från det norska förbundet för att Olsson skulle kunna sitta på den svenska bänken i stället för på läktaren som tidigare.

Men det fanns ett villkor i tillståndet från Norge: att han inte satt där om lagen skulle stöta på varandra i EM.

– Vi har gjort en deal att jag inte sitter där om vi möter Norge. Den har vi accepterat från båda håll då det kan vara lite ”för mycket”, säger Olsson.

Franzén i stället

I morgon är det dags i Malmö Arena i en match där Norge, som imponerat mest av alla lag i EM, definitivt kan spela bort Sverige från en semifinal.

Men då får alltså Sverige klara sig utan den nyblivne 60-åringens råd på bänken.

Det troliga är att videoanalytikern Mikael Franzén, tränare i Alingsås till vardags, tar plats vid sidlinjen. Detta testade landslaget vid träningsmatcherna i höstas när Olsson inte hade hunnit få sitt tillstånd från normännen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.