Båda svenskorna till final på 100 fjäril

Louise Hansson skrällde – följer Sarah Sjöström

GWANGJU. Se där, det får vi väl ändå kalla skräll?

Semifinal på hundra meter fjäril och den stora överraskningen var att Sarah Sjöström inte gav det bästa blågula beskedet.

– Den här säsongen har saker fallit på plats för mig, säger Louise Hansson efter att ha gått till final på personligt rekord.

Lugn.

Sarah Sjöström vann också semifinalen på fältets bästa tid (56,29) och är klar för måndagens final på 100 meter fjäril. Där kan fjärilsgiganten vinna sitt femte VM-guld i samma gren, vilket ingen annan kvinna gjort.

”Jag har nått mitt mål”

Men vad som var mest anmärkningsvärt, vad som gladde det svenska lägret mest, var att Louise Hansson följer Sarah till finalen.

22-åriga Hansson hade inför mästerskapet aldrig gått vidare från försöken i ett långbane-VM. Med den barriären sprängd passade hon på att ta nästa kliv: 57,10 var personligt rekord med 25 hundradelar och gav den åttonde och sista biljetten.

– Nu har jag nått mitt mål, slagit pers och nu ska jag bara njuta i morgon, säger en själaglad Hansson och fortsätter:

– Det kändes jättebra, men det var inget perfekt lopp. Det finns detaljer. Vändningen var inte helt hundra.

Sarah Sjöström då?

Hon knycker på axlarna. Verkar inte helnöjd men heller inte sur.

”Hoppas det flyger bättre”

– Jag gick vidare, det var målet med semifinalen. Jag hoppas att det flyger lite bättre på fjärilet i morgon i finalen, säger hon.

Slog du medvetet av på farten?

– Nej. Det var bara att sätta händerna i kaklet först. När det verkligen gäller i en final kommer det kännas lättare. Jag satt i callroom före loppet och var nästan för avslappnad.

Hur blir du mer taggad i finalen?

– Det blir jag när jag bara har ett lopp. Jag har hela dagen att gå och ladda för det. Det kommer att behövas en lite lugn morgon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.