Nurmagomedov vann i comebacken – ströp ut Poirier

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

I oktober förra året fick han Conor McGregor att klappa ut för att ta sin 27:e MMA-seger på 27 försök – vilket följdes av skandalscener.

Elva månader och en lång avstängning senare tog Khabib Nurmagomedov seger nummer 28.

Dustin Poirier fick ge upp även han – denna gång följt av en helt annan tongång än senast.

– MMA handlar om respekt, det visade vi i dag, säger lättviktsmästaren.

Det har gått elva månader sedan Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor på UFC 229 – i en titelmatch som fick ett minst sagt stökigt efterspel.

Efter en avtjänad avstängning var den obesegrade UFC-mästaren i lättvikt, som fick behålla sitt mästarbälte efter skandalscenerna i oktober, tillbaka i oktagonen i Förenade Arabemiraten.

Hans motståndare? Interimmästaren Dustin ”The Diamond” Poirier, som i april besegrade Max Holloway för att ta interimbältet i den då avstängde Nurmagomedovs frånvaro.

Samma gamla visa

Fajten, som gick i den helt nybyggda arenan i Abu Dhabi med det fantasifulla namnet ”The Arena” (enbart byggd för just detta UFC-kort), såg i slutändan ut precis som de flesta Nurmagomedovmatcher gör.

Ryssen fick snabbt ner sin motståndare på marken, följt av ett ihärdigt och energidränerande nötande med submissionförsök, slag och krokben.

Och det finns klart trivsammare ryggsäckar att bära än en vilt svingande Nurmagomedov. Det skulle Dustin Poirier, likt 27 andra MMA-fajters innan honom, få uppleva på smärtsammaste möjliga vis.

I runda tre tog det slut.

Bytte T-shirts med varandra

Precis som Conor McGregor gjort för elva månader sedan så fick Poirier till slut klappa ut efter att Nurmagomedov satt dit en ”rear naked choke”.

Nu till skillnad från då så möttes matchens slut av ett stort jubel från publiken.

Och Nurmagomedov – han firade med att springa raka vägen till UFC-presidenten Dana White för att omfamna honom.

Något stök efter fajten blev det inte heller, nu till skillnad från då.

De två kombattanterna bytte t-shirts i stället.

– Jag ska sälja den här t-shirten. Och alla pengarna ska jag skicka till Poirier. Det är vad jag vill, säger Nurmagomedov efter segern.

Tårar för Poirier

Den ryske mästaren fortsätte med ett brandtal om respekt.

– Jag vill glömma allt. Vi visade vad MMA handlar om. Nummer ett är respekt. Det är det du lär dig. Du måste respektera ditt gym, lagkamraterna, motståndarna och domarna. Allt handlar om respekt. MMA handlar inte om trashtalk. Det är det vi visade i dag.

För Poirier så brast det i oktagonintervjun efter fajten.

– Jag gjorde allt, säger amerikanen, med gråten i halsen.

1 av 3 | Foto: Mahmoud Khaled / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA