”Mitt namn har dragits i smutsen”

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Ezekiel Elliott slåss för sin rättvisa
Foto: TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Ezekiel Elliott slåss för sin rättvisa

Han har vunnit två tunga segrar på bara två dygn.

En mot ligan NFL om sin rättvisa, och en i natt mot New York Giants.

– Mitt namn har dragits i smutsen, säger Dallas Cowboys Ezekiel Elliott.

Foto: TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Ezekiel Elliott ordnade seger för Dallas Cowboys i natt.

Stjärnan pratade för första gången under säsongen efter premiärsegern i natt. Bara för en vecka sedan var det inte ens säkert att han skulle ha spelat.

NFL hade gjort en egen undersökning om anklagelser att han ska ha misshandlat en före detta flickvän. Under ett år har ligan undersökt fallet och stängde av Elliott i sex matcher. Dallas-spelaren tog dock fallet till civil domstol och vann gehör.

– Det har varit 14 tuffa månader och ibland har man förlorat hoppet. Mitt namn har dragits i smutsen. Äntligen får jag en rättvis rättegång och chansen att bevisa min oskuld, säger Elliott.

”Har slutat oroa mig”

Ett beslut från i fredags från domaren Amos L Mazzant innebär att fallet är uppskjutet och det kommer att bli fler förhör och domstolsbesök.

– Det är vad det är. Jag har slutat oroa mig eftersom jag inte kan påverka det. Mitt fokus är på att spela på bästa nivå, säger Elliott.

Dallas vann nattens premiär mot New York Giants med 19–3 och Ezekiel Elliott sprang för över 140 yards. Han blir en av lagets viktigaste spelare under säsongen – om han får spela vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN