Sportbladet med i Pride för fjärde året

avPetter Ovander

I dag fylls Stockholms gator av regnbågens alla färger. Och som vanligt är Sportbladet en del av festen.

Du har förmodligen inte missat att det just nu, den här veckan, är Stockholm Pride Festival. En höjdpunkt är förstås paraden – och Sportbladets färgsprakande ekipage – som drar genom stan på lördag.

Det är fjärde året i rad som Sportbladet ha en egen rosa Sportbladet-vagn i pridetåget. 

– Det är viktigt att aktivt visa stöd och ta ställning för allas lika rätt och mot diskriminering och fördomar. Jag tycker idrotten har en given plats i Pride och där har Sportbladet tagit en ledande roll, säger Sportbladets chef Pontus Carlgren.

Vad är erfarenheterna från paraden tidigare år?

– Överväldigande. Det är sådan otrolig positiv folkfest genom hela Stockholm och en ära att få vara del av den. Som en hel del fotbollspelare och andra idrottare brukar kunna få förmånen att säga ibland: Det är en helt fantastisk publik.

Förbundskaptenerna med

Sportbladet samarbetar i år med bland annat Svenska Hockeyförbundet och Fotbollsförbundet. Med på flaket är bland andra herrförbundskaptenerna Janne Andersson och Rikard Grönborg samt legendariska fotbollsspelaren Victoria Sandell Svensson.

– Vi är stolta över att ha med oss förbund och idrottsutövare på vårt flak. Idrott ska vara för alla, säger Aftonbladets marknadschef Viktoria Gelin.

Årets paradväg startar vid Kungsholmstorg och går sedan vidare längs den här sträckan: Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

ARTIKELN HANDLAR OM