Tappade världsrekordet – här är Sjöströms svar

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ranomi Kromowidjojo gjorde sitt livs lopp och snuvade Sarah Sjöström på världsrekordet på 50 fritt.

Eller stal nederländskan verkligen rekordet?

– Skriv att hon lånar det, säger Sjöström.

För ovanlighetens skull simmar Sarah Sjöström världscupen. För vanlighetens skull presterar hon toppresultat på tävling.

Den svenska 23-åringen ledde totalställningen efter tre tävlingsdagar. Dag fyra fortsatte hon att glänsa under kortbanesimningarna i Berlin – men det fanns andra som imponerade ännu mer.

På den udda distansen 100 meter medley simmade Sarah två tiondelar över sitt svenska rekord på 57,30, men rådde inte på ungerskan Katinka Hosszu som sänkte sitt eget världsrekord till 56,51.

”Tror att hon var sugen”

På 50 meter fritt, där Sjöström satte det nya världsrekordet 23,10 i Moskva förra onsdagen, tydde morgonsimningarna på att det skulle gå fort när svenskan tog sig till final på tiden 23,22.

I finalen vreds farten upp ytterligare. Sjöström var i mål på 23,00, vilket hade varit en fin rekordputsning – om inte Ranomi Kromowidjojo varit sju hundradelar snabbare.

Nederländskan, som vann VM-silver på distansen tidigare i sommar, gick i mål på 22,93.

– Jag tror att Kromo var sugen på att ta tillbaka sitt världsrekord som jag tog av henne i Moskva, säger Sarah Sjöström och lägger skämtsamt till att hon inte blivit bestulen på sitt rekord – hon lånar bara ut det en stund.

Leder fortfarande världscupen

I och med resultatet tappar svenskan ett av de åtta världsrekord hon hade.

– Ja, men en tröst är ju att jag fortfarande har sju aktuella världsrekord. Det är inte dåligt det heller. Och jag leder fortfarande världscupen.

Reglerna i världscupen säger att du bara får ställa upp i fyra distanser på varje tävlingsort. Därför avstod Sjöström paraddistansen 100 meter fjäril och summerade sin dag enligt följande: två grenar, två personliga rekord, två andraplatser – och, som hon själv säger, fortsatt ledning i världscupen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM