HV starkast i krismötet – avgjorde efter norsk blunder

Linköping ny jumbo i SHL

STOCKHOLM/LINKÖPING. Det var krismötet med stort K som spelades i Linköping i kväll.

HV71 såg till att ta tre blytunga poäng och lämna över jumboplatsen efter en norsk blunder när Jonas Holös bjöd på matchens enda mål.

– Vi fick en tuff start med mål mot oss direkt, säger LHC-tränaren Johan Åkerman

HV71 behövde bara 2.48 på sig i den första perioden för att spräcka målnollan i krismötet borta mot Linköping.

På en tekning i mittzon valde Axel Holmström att teka framåt och sätta pucken på djupet. Där var Linköpingsbacken Jonas Holös dock först, trodde han. I samma sekund lyfte Anton Wedin på norrmannens klubba och avslutade sedan i mål.

Fler fullträffar såg inte jumbomötet mellan SHL:s poängmässigt två sämsta lag.

LHC pressade på för en kvittering men Jonas Gunnarsson kunde hålla nollan när HV tog tre blytunga poäng och passerade hemmalaget i tabellen.

– I dag har vi världens bästa målvakt. Fantastiskt kul att ”Gunnar” får hålla nollan, precis rätt match han valde att spela så bra som han gjorde, säger HV-forwarden Simon Önerud.

– Jag är besviken såklart. Det var en oerhört viktig match för båda lagen. Vi gör tyvärr inte mål, men vi skapar ändå lägen i tredje för att göra det. Surt och frustrerande, vi kan även ha bättre powerplay, säger centern Markus Ljungh.

Första segern med ny tränare

Efter att HV i söndag meddelade att man valt att sparka huvudtränaren Nicklas Rahm har ersättaren Stephan ”Lillis” Lundh hunnit inkassera en förlust. Segern i dag var hans första som huvudansvarig.

– Vi tar tre poäng och det är vi självklart väldigt nöjda med. Men det är en lång väg kvar, vi kan inte titta neråt utan måste titta framåt. Tre poäng krigar vi om och vi behöver verkligen de tre poängen så jag är jättenöjd med killarnas krigarinsats. Det går inte att spela snyggt eller leta något sånt, det gäller kriga, det enda som gäller när man ligger längst ner, säger Lundh.
Om HV-tränaren var nöjd var Linköpings Johan Åkerman besviken på framför allt inledningen:

– Tycker inte vi har satt vårt dna till matchen, med tävling och lösa puckar i första perioden. Vi höjer upp oss ordentligt i andra perioden och äter oss in i matchen på ett bättre sätt. Tredje perioden sköljer vi över HV som mest slår ifrån sig, säger Åkerman.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.