HV71 sparkar Rahm – ersätter med Lundh

HV71 föll tungt under lördagen med 1–5 mot Rögle.

Nu väljer klubben att avskeda sin huvudtränare Nicklas Rahm.

– Jag har gett 110 procent och skulle gjort det i fortsättningen också, säger en besviken Rahm, till Sportbladet.

Han ersätts nu av Stephan ”Lillis” Lundh.

Nicklas Rahm, 45, tog över huvudansvaret i HV71 inför den pågående säsongen, efter att tidigare ha varit assisterande tränare i klubben.

Nu står det dock klart att han tvingas lämna.

Under söndagen annonserade klubben på sin webbplats att man valt att gå skilda vägar med tränaren.

– Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

”Hoppas det vänder”

När Sportbladet når Nicklas Rahm under söndagen, kort efter att beslutet annonserats ut, så är det självfallet en besviken HV71-profil som svarar i telefon.

– Jag pratade med Johan Hult i dag, säger Rahm om hur han fick reda på att det var över.

Förstår du beslutet?

– Jag förstår ju beslutet på det sättet att vi inte fått resultat. Men absolut hade jag kapacitet att vända det här. Jag har gett hundratio procent och skulle gjort det i fortsättningen också. Så jag hoppas de som kommer in här efter gör likadant och vänder det här för klubbens skull.

”Rakt in i torktumlaren”

Nicklas Rahm konstaterar att lagets svårigheter började mer eller mindre från säsongsstarten.

– Vi kom fel in i serien och trodde vi var lite bättre än vad vi var. Vi fick inte med oss lyftet riktigt. Vi hade höga förväntningar på säsongen och sjönk ganska lågt efter varje förlust. Vi hade svårt att hantera det mentalt.

Fanns det något du kunde gjort annorlunda?

– Det kunde jag säkert gjort.

Även om HV-profilen gärna hade fortsatt så ser han samtidigt det sköna i att nu få kliva ut ur rampljuset en stund innan han listar ut vad han ska göra härnäst.

– Man blev ju kastad rakt in i torktumlaren så det ska bli skönt att kliva ur på så sätt. Sen vill jag ju jobba med hockey på daglig basis så får se vad jag hittar på.

Lundh tillbaka

Ersättaren är redan klar. Och det är ett minst sagt välbekant namn.

Stephan ”Lillis” Lundh var huvudtränare i klubben så sent som förra säsongen. Innan jul kom Lundh tillbaka, fast som assisterande till Rahm.

Nu har han alltså åter fått huvudansvaret för Jönköpingsklubben, som för tillfället huserar på tolfte plats i en haltande SHL-tabell.

– Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig, säger Johan Hult.

– Det finns många skickliga hockeyspelare i detta laget och nu handlar det om att ta fram det i dem och få dem att tro på sig själva, säger Lundh själv till klubbens webbplats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.