Charlotte Kalla satsar mot OS

Det har varit ett stort frågetecken – men nu är det uträtat.

Charlotte Kalla, 33, satsar mot OS 2022, berättar hon i ett pressmeddelande.

– Den Charlotte jag känner fattar inga förhastade beslut, säger landslagstränare Magnus Ingesson till Sportbladet.

– Jag har börjat summera säsongen och den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings- och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022!, säger Charlotta Kalla i ett pressmeddelande under torsdagen.

En av Sveriges största genom tiderna har alltså ställt in siktet på OS i Peking nästa år.

– Det är roligt! Hon har glöden kvar och vill fortfarande vidare. Ta steg, säger landslagstränare Magnus Ingesson till Sportbladet.

Är det ett beslut som förvånar dig?

– Nej, det vet jag inte. Det här beslutet har hon fått finna i sig själv. Hon kände den glöden och vill satsa vidare. Övertyga och övertala blir sällan bra. Det har varit en process för Charlotte själv, och någonting jag vet att hon inte velat diskutera för mycket innan säsongen är över. Jag tror att hon vill nog ha en renare försäsong och säsong nu inför OS, säger Ingesson.

Inleder satsningen i maj

Hon har tampades med skadeproblem och haft svårt att hitta formen. Inför säsongen drabbades hon även av covid-19.

– Hon har fått alltihop väldigt bra trots säsongen som har varit. Det tar tid efter covid-19. Vi har aldrig gjort en sådan här resa förr och vi har inte erfarenhet från denna typ av sjukdomar sedan tidigare. Att hon lyckas få ihop det och få till fina prestationer, framförallt i 10km fritt på VM, är väldigt imponerande, säger Ingesson.

Under VM i Oberstdorf levererade hon en femteplats och en sjätteplats. Hon var också med i det svenska stafettlandslag som inte kunde rå på suveräna Norge. Inför OS utlovar hon en ordentlig satsning.

– En satsning där jag är en del av en inspirerande träningsmiljö lockar. Idag har vi många svenska tjejer som håller absoluta världsklass, har rätt attityd och är beredda att göra jobbet!, säger Kalla.

För tillfället är Kalla semesterledig, men meddelar att hon kommer att dra igång sin OS-satsning på allvar i maj.

Kalla har sedan tidigare tre OS-guld på sin meritlista. Hon har under karriären även vunnit fyra VM-guld och en Tour de Ski.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.