Motorsport

Luca Corberi döms till 15 års avstängning efter attacken

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Luca Corberi skakade om motorsportvärlden när han gick till attack med lösa bildelar och våld efter en krasch.

Nu stängs han av i 15 år av internationella motorsportförbundet FIA.

Det var i oktober som 23-årige gokartföraren Luca Corberi kraschade efter en duell med Paolo Ippolito – och fullständigt tappade det.

Italienaren, vars pappa äger banan där VM-deltävlingen kördes, försökte först kasta en del av fronten på Ippolito när han passerade under det följande varvet (han träffade dock en annan förare) och gick sedan till fysisk attack efter loppet med slag och knuffar.

”Ett av de allvarligaste straffen”

– Med sitt äckliga uppförande under VM i gokart har Luca Corberi förstört alla möjligheter till en racingkarriär. Hans pappa äger banan och man ser hur han med all sin makt trycker in den här mannen i muren. De idioterna bör stängas av för resten av livet, sa bland annat tidigare F1-världsmästanren Jenson Button.

Riktigt så lång blev inte avstängningen. Men nära på. FIA förbjuder nu Luca Corberi att delta i alla motorsport som FIA arrangerar både som förare och funktionär i 15 år.

”Det här straffet är ett av de allvarligaste som den FIA:s internationella tribunal kan döma ut”, skriver tribunalen i domen.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Brenning: Zlatan hade aldrig bett om ursäkt

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Jenson Button

Gokart