Bandy

VSK:s budskap efter nya förlängningssegern: ”Vi ska till semi”

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

De tappade 6–2 till 6–6.

Men tidigt i förlängningen slog Västerås tillbaka och tvingade till sig en femte avgörande kvartsfinal.

– Vi ska till semi, säger matchvinnaren Jesper Jonsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


I 56:e minuten gjorde Joel Engström 6–2 till Västerås och såg ut att gå mot en säker seger. Men den här säsongen har vi lärt oss att inte räkna ut AIK.

Och mycket riktigt – 20 minuter senare var det kvitterat när Johan Esplund skickade in 6–6 och matchen gick till förlängning.

Väl där blev det chanser direkt för båda lagen och efter lite drygt fyra minuter in hittade Jesper Jonsson till Robin Andersson som sedan hittade tillbaka till en helt fri Jonsson som skickade in avgörandet.

– Jag vet inte. Det känns som att jag har chansen att avgöra under ordinarie och göra 7–3 tror jag som jag ska göra mål på, så det var skönt att få lite revansch och sätta dit den i sudden där, säger matchvinnaren i Sportbladet Play.

”Starkt av oss att komma tillbaka”

Vad var det då som låg bakom VSK:s ras i mitten av andra halvlek?

– Det är lite momentum. Vi blir lite långsamma nere i plan och tar inte tag i åkningarna ordentligt så vi åker ifrån dem utan de får tryck på oss och gör det bra.

– Men det är starkt av oss att komma tillbaka och vinna.

Nu har lagen bytt segrar genom att vinna varannan match. Men för Jesper Jonsson finns det inget annat än en VSK-seger i Stockholm på torsdag.

– Nu har vi vunnit två och vi ska vinna tre. Jag tycker vi känns starkare över alla 90 och vad det nu blev, hur många minuter vi nu spelade. Nej, vi är laddade. Vi ska till semi.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Jonas Claessons tips: Så slutar elitserien i bandy 2021/2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

Västerås SK Bandy

AIK Bandy