Sörenstam gör comeback på LPGA-touren

Legendaren Annika Söderstam gör comeback.

Detta presenterades under tisdagen.

”She’s back”, skriver LPGA.

För 13 år sedan lade Annika Sörenstam av med golfen.

Detta efter att ha vunnit 72 tävlingar på LPGA-touren, varav tio majors.

Nu gör den 50-åriga legendaren comeback, meddelar LPGA på Twitter.

– Det är spännande att tillkännage att jag ska spela Gainbridge LGPA om två veckor på vår hemmabana Lake Nona Golf. Det kommer att bli min första LPGA-tävling sedan jag slutade för att bilda familj 2008, säger Sörenstam själv till LPGA:s hemsida.

Hon ska nu spela i Orlando, Florida, den 25–28 februari. Nära Sörenstams hem, alltså.

– Mycket har ändrats till bättre under tiden sedan jag spelade senast. Mest anmärkningsvärt att jag har fött mina två barn. Ava och Will är exalterade inför att se mamma spela. Jag måste erkänna att om denna tävling inte hade flyttats till vår hemmabana, hade tanken att tävla aldrig slagit mig. Men nu känns det logiskt, säger hon.

”Hon har det fortfarande”

Sörenstan är invald i LGPA:s Hall of Fame, och spelade senast i en kändisturnering tidigare i januari.

– Hon har det fortfarande. Hon har touchen runt greenen. Det var surrealistiskt, helt ärligt. Att du fortfarande kan tävla vid hennes ålder... Om du har det förlorar du aldrig det, sa Nelly Korda, Sörenstams lagkamrat i turnering, om insatsen, enligt LPGA:s hemsida.

Sörenstam själv har inga större förväntningar till turneringen i Florida.

– Detta är helt enkelt för att få lite tävlingsrundor under bältet till US Open för seniorer senare i sommar. Den hoppas jag kunna spela om mitt schema tillåter. Det ska bli kul att ha barn och vänner från området där för att titta på, säger hon till tourens hemsida.

Tog emot medalj av Donald Trump

Sörenstam blev senast uppmärksammad efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från USA:s nu förre president, Donald Trump. Detta dagen efter att anhängare till Trump stormat Kapitolium.

– Jag är inte den som blickar tillbaka på saker och ting och ångrar mig. Jag skulle ha fått medaljen i mars 2020. Jag vill inte lägga energi på det som har hänt utan jag är en person som hela tiden blickar framåt och fortsätter att öppna dörrar och skapa möjligheter för unga tjejer runtom i världen, sa Sörenstam kort därefter till NBC/Golf Channel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN