Mikaela Laurén har fått barn: ”Tror inte det är sant”

Peder Södersteen och Mikael Laurén.
Peder Södersteen och Mikael Laurén.

Efter en flera år lång kamp har Mikaela Laurén äntligen blivit mamma.

För Sportbladet berättar den tidigare proffsboxaren om lyckan.

– Det känns helt surrealistiskt och man tror inte det är sant. Vi är verkligen jättelyckliga.

Tidigare proffsboxaren och simmaren Mikaela Laurén, 45, har varit öppen med sin och maken Peder Södersteens kamp för att bli föräldrar. Och förra året blev Laurén till slut gravid med hjälp av en rysk fertilitetsklinik och under tisdagen nedkom hon med en dotter.

”Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade”, skriver hon bland annat i ett långt inlägg på Instagram där hon också tackar såväl vårdpersonalen som kliniken i Sankt Petersburg.

”Jag har inte sovit på två dygn”

När Sportbladet når Laurén, som fortfarande befinner sig på Södersjukhusets BB, berättar hon om lyckan.

– Det är en översvallande kärlek och det känns helt surrealistiskt och man tror inte det är sant. Vi är verkligen jättelyckliga. Men det var en jobbig förlossning som tog många, många timmar. Hon låg lite snett och lite upp och ner när hon skulle komma ut, så det var väldigt tufft. Jag har inte sovit på två dygn, säger hon och fortsätter:

– Nu mår vi bra, men vi är väldigt trötta. Men det är det ju värt och hon mår också bra. Hon är så lugn och fin och helt otroligt söt. Vi blir kvar här någon dag för att få lite hjälp så att allt funkar. Men hon har redan tagit tutte vilket känns jätteskönt.

Ni trodde inte det skulle bli en liten tjej?

– Precis. Vi var ju hundra på att det var en pojke så vi blev helt chockade. Men hon är pappas lilla flicka.

Inget namn bestämt

Laurén berättar att lilltjejen var 52 centimeter lång och vägde 3 630 gram när hon såg världens ljus. Men vad hon ska heta är ännu inte bestämt.

– Vi har funderat på massa namn. Vi trodde ju hela tiden att det skulle bli en pojke men vi ska känna in det hela lite och hur hon är. Men vi har en lista på tjugo tjejnamn.

Det här är ju en stor dröm som går i uppfyllelse?

– Ja, vi har kämpat i tre år. Det känns så overkligt och man har svårt att greppa att vi är föräldrar och att vi ska åka härifrån med en bebis. Vår magiska flicka!

Mikaela Laurén tog under sin simmarkarriär 16 individuella SM-guld och slog tre svenska rekord. Hon gjorde debut inom boxning 2009 och har gått 36 proffsmatcher och vunnit 31 av dem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN