Brynäs IF

Brynässpelaren försätts på fri fot – bevisen räcker inte

Av: 

Simon Norberg

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

En Brynässpelare sitter redan häktad misstänkt för våldtäkt.

Den andre försätts på fri fot eftersom tingsrätten inte anser att bevisen räcker.

– Jag hoppas vi får ett snabbt beslut där misstankarna avskrivs helt och hållet och att han får återgå till livet, säger spelarens advokat.

En Brynässpelare är anmäld för våldtäkt på en kvinna för ett brott som ska ha inträffat den 5 maj. Därefter var han efterlyst i ärendet efter att ha anhållits i sin utevaro misstänkt för sexualbrottet.

Den 9 maj lämnade spelaren över sig själv till polisen i Gävle.

När häktningsförhandlingen i dag inleddes runt 14.30-tiden beslutade tingsrätten att avslå åklagarens häktningsbegäran. Det innebär att mannen släpps på fri fot.

De anser inte att bevisen är tillräckliga för att häkta honom för våldtäkt på sannolika skäl. Misstanken kvarstår alltjämt och polisutredningen mot spelaren kommer att fortgå, rapporterar Radiosporten.

”Hoppas på ett snabbt beslut”

Mannen förnekar brott.

– Han är försatt på fri fot för att rätten inte ansåg att det skäl för misstanke. Jag tycker beslutet var helt rätt. Eftersom den här utredningen har beskrivits av förundersökningsledaren som nästan klar så tolkar jag det som att det blir väldigt svårt för en åklagare att åtala med en nästan färdig utredning tycker man inte når upp till sannolika skäl. Jag hoppas vi får ett snabbt beslut där misstankarna avskrivs helt och hållet och att han får återgå till livet, säger spelarens försvarare.

Hur länge tror du ni behöver vänta på nya besked kring utredningen?

– Det är svårt att säga. Det är inget förtursmål längre, men jag hoppas de hanterar det snabbt och att vi får ett snabbt beslut och att det läggs ner nu. Som jag såg på Brynäs hemsida tycker de spelaren ska vara avstängd under utredning så jag hoppas inte det blir långt och att de prioriterar det här.

Hur tog din klient emot beskedet i dag?

– Jag brukar aldrig kommentera hur mina klienter mår, men det kan du säkert räkna ut själv.

Tagna ur tjänst

Sedan tidigare sitter en lagkamrat häktad, han blev häktad den 5 maj. Den spelaren är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och våldtäkt i det som kallas ”nära relation”.

I tisdags gick Brynäs ut med ett uttalande om de misstänkta våldtäkterna.

"Just nu sitter två av våra spelare anhållna misstänkta för brott som är totalt oförenliga med klubbens värdegrund och allt det vi står för som förening. Det är helt oacceptabelt och Brynäs tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingar våra spelare anklagas för", skrev de bland annat.

Båda spelarna har tagits ut tjänst av Brynäs.

Sportbladet söker åklagaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Brynäs ber om ursäkt för kritiserat inslag: ”Ångerfull”

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

Våldtäkt

Gävle

Ishockey