Kristianstad krossade Ystad i match tre

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Ystad vann senast och utjämnade semifinaleserien till 1–1 i matcher.

Men under tisdagskvällen var det inget snack.

IFK Kristianstad körde över Ystad IF från start, och vann till slut med förkrossande 37–25.

Kristianstad tog kommandot redan från start hemma mot Ystad i den tredje semifinalmatchen. De spelade med ett helt annat tempo än senast, och ledde med 4–1 efter fem minuter. Anfall på anfall satte de Ystads försvar i gungning och bortalagets målvakt Anders Persson var chanslös på de många sexmetersavsluten.

Simic stängde igen när Kristianstad kunde rycka

När dessutom Nebojsa Simic var en mur i hemmakassen, och höll nollan från 22 minuter till halvtid, kändes matchen avgjord. Kristianstad ryckte då från 13–8 till 17–8.

– I dag får han alla med sig, både publiken och laget. En spelare som alla vill ha i sitt lag. Man kan lita på honom när det behövs, säger Kristianstads Olafur Gudmundsson i C More.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka för Kristianstad, och slutsiffrorna kunde till slut skrivas till 37–25.

– Det är sensationella siffror i en semifinal, men vi har sett det innan i den här hallen när Kristianstad får en sådan start på matchen. Då är det lätt att det rinner iväg, de är brutala på sättet kör över Ystad i dag, säger C Mores expert Oscar Carlén.

Bästa målskytt blev hemmalagets lagkapten Olafur Gudmundsson, med sju mål. Bäst i Ystad var veteranen Kim Andersson, som gjorde fem. Nu väntar en retur i Ystad på torsdag där Kristianstad har chans att avgöra, och ta sig till ännu en SM-final.

ARTIKELN HANDLAR OM